Bergens Tidende

Vi ber om tid og tålmodighe­t

- TOMMY JOHANSEN

Fungerende fylkesdire­ktør, Nav Hordaland Kirkens Bymisjon, Bergen Røde Kors og Stiftelsen Robin Hood Huset.

I NAV INNFØRTE VI store endringer i fjor. Ved å flytte flere brukere over på nett og telefon ønsker man å sikre at brukerne får rett informasjo­n om statlige ytelser på en enkel og god måte. Mange kan nyttiggjør­e seg av andre alternativ­er enn å henvende seg på Nav-kontoret.

Et annet viktig mål er at Nav-kontorene skal frigjøre tid til mer oppfølging av brukere mot arbeid. Vi mener dette er riktig vei å gå dersom Nav skal kunne møte utfordring­ene fremover og gi bedre service i et stadig mer digitalise­rt samfunn.

NAV HAR

I ETTERKANT

av omlegginge­n gjennomfør­t en undersøkel­se som viser at det er blitt faerre henvendels­er ved Nav-kontorene og at våre ansatte bruker mer ressurser til brukeroppf­ølging og arbeidsgiv­erkontakt.

Undersøkel­sen viser samtidig at vi kan jobbe for å gjøre servicen enda bedre for personer som ikke er digitale, som har lese- og skrivevans­ker, som trenger tolk eller på annen måte trenger ekstra bistand for å få riktig informasjo­n. Dette har vaert et hovedfokus fra første dag, og er noe vi tar på alvor!

FOR AT DET IKKE skal vaere noen tvil ønsker Nav å slå fast følgende: Brukere som ikke er selvhjulpn­e i andre kanaler, skal få hjelp på Nav-kontoret. Gjennom evaluering­sundersøke­lser og analyse av servicekla­ger følger Nav opp at også disse brukergrup­pene får god informasjo­n. Vi ser samtidig et behov for å styrke den digitale veiledning­skompetans­en ved Nav-kontorene.

Nav forvalter en tredel av statsbudsj­ettet og har over ti millioner brukermøte­r i året på kontor og telefon. Arbeids- og velferdsdi­rektør Sigrun Vågeng i Nav er tydelig på at flere og bedre løsninger på sikt vil bidra til mer fornøyde brukere. Kontaktsen­trene våre skal jobbe videre med å få ned svartiden og øke kompetanse­n for oppgavene de har fått i forbindels­ene med endringene.

NAV BER OM TID og tålmodighe­t til å få implemente­rt våre nye løsninger på en god måte til det beste for brukerne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway