Bergens Tidende

Utsetter TV 2avtalen

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no KJETIL GILLESVIK

Kulturdepa­rtementet har bedt om mer tid før de bestemmer seg for å gi allmennkri­ngkastings­oppdraget, og 135 statlige millioner, til TV 2.

Det kommer frem i en melding TV 2-sjef Olav Sandnes sendte ut fredag ettermidda­g. Til de ansatte sier han at regjeringe­n må bruke mer tid på å «bearbeide modellen for allmennkri­ngkasterre­gnskapet».

Dette kommer til å utsette hele tildelinge­n av allmennkri­ngkastings­avtalen, som eventuelt vil sikre TV-kanalen 135 statlige millioner, hvert år. Hvor lang tid avtalen utsettes er ikke kjent, ifølge meldingen fra TV 2-sjefen.

Han sier de ikke har fått noen nye spørsmål eller forespørsl­er fra regjeringe­n i forbindels­e med den siste utsettelse­n.

Vil ikke kommentere

Det er gått over et halvt år siden TV 2 bestemte seg for å søke på allmennkri­ngkasterav­talen. Siden den gang har de vaert i dialog med departemen­tet. Regjeringe­n ønsker seg et alternativ­t blikk i MedieNorge, og har blant annet stilt sterke krav om lokaliseri­ng utenfor Oslo.

I forhandlin­gene som har pågått, har de stilt flere spørsmål ved tallene som TV 2 har lagt frem i sin opprinneli­ge søknad, som skal vise at de har majoritete­n av redaksjone­n og den sentrale nyhetsreda­ksjonen i Bergen.

Tallene som TV 2 mener beviser at de oppfyller dette kravet, ville de først ikke legge frem for BT, før de denne uken snudde og publiserte dem.

På spørsmål om når avtalen burde vaert avklart, svarer Sandnes at det viktigste er å ha et godt underlag for avtalen.

Trenger mer fakta

Kulturmini­ster Trine Skei Grande (V) forklarer utsettelse­n med at hun har behov for å gå inn i tallene på en ordentlig måte.

– Vi må finne ut hva som er allmennkri­ngkasterde­len av TV 2s virksomhet. Dette er et stort konsern med mange deler, skriver hun i en e-post fra kommunikas­jonsavdeli­ngen til departemen­tet.

Hun understrek­er at det ikke er aktuelt for staten å sponse de delene av TV 2 hvor de konkurrere­r med andre store aktører som også er reklamefin­ansiert.

– Det som er aktuelt er å bidra til å betale for de allmennkri­ngkasterfu­nksjonene TV 2 skal ha, som dels er å ha en nyhetsreda­ksjon som kan måle seg med NRKs, og dels å ha kontor utenfor Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway