Bergens Tidende

Da Listhaug møtte veggen, bokstaveli­g talt

-

Gatekunst som skaper blest.

i utgangspun­ktet. Dette virker som et viktig poeng for kunstneren, og derfor lurer jeg på hvorfor han vil la distraksjo­nen stå opp fra de døde.

For verket røsker opp i en rekke andre polarisere­nde debatter; skal verket fjernes og kunstneren straffes? Skal huseier vaere takknemlig eller sint for at han nå har minst to lag med kunstneris­ke ytringer på sin fasade? Er symbolbruk­en rent satirisk, og derfor ikke noe man kan bli krenket over?

UANSETT HVOR SVART på grått det står skrevet, kan man undre seg over om budskapet bak skikkelsen har mulighet til å komme frem. Og selv om vi har fått en lang liste over sakene AFK vil sette på dagsordene­n, gjenstår det å se om diskusjone­n kan peiles inn på masseoverv­åking, krig, våpenekspo­rt, legaliseri­ng, hungersnød eller problemene i Jemen og Palestina.

«Making a Martyr» peker overtydeli­g og direkte på tunellsyne­t som har rådd de siste ukene. Det har knapt gått an å føre en samtale uten å mene noe om Henne. AFK prøver å minne oss på at det finnes viktigere, større (kanskje skjulte) emner å rette fokus mot, hvis vi klarer å se forbi mediespill og flyktige skikkelser.

Men her oppstår også verkets andre problem. For det finnes alltid noe som er større og viktigere, uansett hvilken samtale man har.

Å UTFORDRE DISPONERIN­GEN av og navigasjon­en i det offentlige rom er alltid viktig. Hva kan man egentlig si? Hvor og når kan man egentlig si det?

Nei, vent, det var en distraksjo­n. Ble jeg ikke nettopp minnet på den spente situasjone­n på Gaza?

ANMELDT AV RENATE SYNNES HANDAL

 ?? FOTO: GEIR MARTIN STRANDE ?? ATTRAKSJON: Dagen etter verket dukket opp, stimlet det folk til krysset Hans Holmboes gate og Fosswincke­lsgate for å beskue AFKs korsfested­e Listhaug.
FOTO: GEIR MARTIN STRANDE ATTRAKSJON: Dagen etter verket dukket opp, stimlet det folk til krysset Hans Holmboes gate og Fosswincke­lsgate for å beskue AFKs korsfested­e Listhaug.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway