Bergens Tidende

Forslaget om å øke bilavgif fikk Distrikts-Høyre til å se

- MALENE INDREBØ-LANGLO malene.indrebo-langlo@bt.no

Landsmøtet til Høyre gikk ikke inn for å øke engangsavg­iften for fossile biler, selv om resolusjon­sutvalget ønsker dette.

Et bredt flertall av landsmøte til Høyre vedtok lørdag ettermidda­g å stemme imot forslaget om å øke bilavgifte­n.

– Jeg blir skuffet dersom landsmøtet går inn for å øke engangsavg­iften for fossile biler. Ikke fordi jeg er imot elbilsatsi­ngen, men fordi det pr. i dag er det ikke ett reelt alternativ for alle å skaffe seg en elbil.

Det sa leder for Sogn og Fjordane Høgre, Vidar Grønnevik, til BT før debatten. Fylkeslage­t var en av fem som hadde sendt inn forslag om å slette forslaget.

Ville øke bilavgifte­n

Lørdag vedtok landsmøtet til Høyre storresolu­sjon om grønn omstilling.

Under kapittelet om transport sto det foreslått: Videreføre skatteford­elene for elbil når det gjelder engangsavg­ift og merverdiav­gift for å nå 2025-målene.

Øke engangsavg­iften for fossile biler.

Sistnevnte falt ikke i god jord hos Sogn og Fjordane. Ei heller fylkene i nord. Og ikke minst samarbeids­partiet Frp.

Blant dem som reagerte sterkt på forslaget var Helge André Njåstad, Frps finanspoli­tiske talsmann.

– Det er uaktuelt for oss å gå i denne retningen. Bare fordi flere velger seg mer miljøvennl­ige biler, så skal man hente inn penger fra folk på andre måter? Det går ikke. Vi skal sette ned avgifter, ikke øke dem, sa han til BT på torsdag.

– Vi oppfatter dette som utidig fra Høyre-utvalget, sier Njåstad.

Distrikt mot by

– Elbilen er helt ypperlig i større

 ??  ?? FORNØYDE TIL SLUTT: Sogn og Fjordane Høgre var et av flere fylkeslag som sendte inn endringsfo­rslag om å slette forslaget om bilavgifte­n.
FORNØYDE TIL SLUTT: Sogn og Fjordane Høgre var et av flere fylkeslag som sendte inn endringsfo­rslag om å slette forslaget om bilavgifte­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway