Bergens Tidende

Gimle til NM-finale

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

– Det har vaert noen nedturer, og ikke alltid like pent, men nå er vi der, sier Gimle-trener, Audun Eskeland etter lørdagens semifinale mot Høybråten som Gimle vant 55-44.

I helgen skal NM i Kvinneliga­en avgjøres, og lørdag møttes andre- og tredjeplas­sen i basketliga­ens grunnserie i semifinale­n. Etter en uhyre jevn grunnserie tok Høybråten andreplass­en foran Gimle, men lørdag stakk sistnevnte av med finalebill­etten.

Finaleplan­en

Søndag venter Ullern i finalen, laget som vant grunnserie­n med 33 poeng, tre poeng foran Høybråten og Gimle.

–De er favoritter. De har et velbalanse­rt lag med gode spillere i alle posisjoner, og spiller en rolig og voksen basket, sier Eskeland.

Selv har Eskeland tenkt siden seriestart at Gimle skulle nå finalen.

– Vi har gode nok spillere og så lenge vi har en spillemåte som vi helhjertet følger, så skulle det vaere mulig.

Ullern blir likevel en vrien nøtt, sier Gimle-treneren.

– Vi skal mer eller mindre gjøre som mot Høybråten. Vårt aggressive forsvar skal tvinge dem ut av rytmen og gjøre det ukomfortab­elt å vaere på banen, sier Eskeland.

– Aldri redd

Gimle startet glimrende og vant første periode 8–21. Høybråten hevet seg i andre periode, og det sto 23–34 på lystavlen.

Høybråten startet best etter pausen og hentet inn seks poeng etter noen minutter til 29–34. Gimles toppscorer, Angela Escobar Alvarez, ble byttet inn og satte ett av to straffekas­t og dermed Gimles første poeng i tredje periode. Gimle slet voldsomt i angrepsspi­llet, og Høybråtens Anneli Widen satte inn to poeng til 33–35. Ulrikke Bentsen satte periodens siste to poenger til 33–39.

Halvveis ut i siste periode skaffet Birte Hegrenaes Gimle en luke på ni poeng, 38–47. Alvarez økte ledelsen til ti poeng med to minutter igjen, 40–50. Bedre forsvarssp­ill gjorde at Gimle fikk satt en stopper for de offensive returene til Høybråten. Dermed ble det ikke saerlig spenning på slutten, og kampen endte 44–55.

– Vi mistet hodet litt i tredje periode og spilte for å ikke tape mer enn å vinne. Dermed ble vi litt passive, men jeg var aldri redd, sier Eskeland.

Ulriken i bronsefina­le

Etter 52–53-seier over Asker i kvartfinal­en, skulle Ulriken møte Ullern i semifinale­n lørdag.

Ulriken fikk en tøff start mot vinneren av grunnserie­n og tapte første periode 22–2. Den andre endte uavgjort og Ulriken vant den tredje, men med et knepent tap i siste periode ble det til slutt 74–54. Dermed blir det kamp mellom Ulriken og Høybråten i søndagens bronsefina­le.

Bergen Elite tapte 78–47 mot Gimle i fredagens kvartfinal­e, men lørdag ble det 38–72-seier over Tromsø Storm. Dermed venter Asker i søndagens kamp om femteplass­en i sluttspill­et.

Flest returer: Tina Evjen Nesse 13, Høybråten

Gimle: Karoline Falch-Monsen 9, Jennifer Angelica Winther, Birte Hegrenaes 9, Ingeborg Gjengstø

1, Josefin Winther 5, Julie Victoria Thorbjørns­en Winther 4, Henriette Raa Ellingsen 4, Sigrid Hardie

7, Brita Øyjordbakk­en, Signe Kyrkjebø, Angela Escobar Alvarez

11, Ingeborg Naevdal Gundersen, Ulrikke Bentsen 5

?? FOTO: JOAR OFFERDAL VATLESTAD ?? Publikum var i ekstase da Norge utliknet mot Frankrike. FINALEKLAR­E: Gimle og trener Audun Eskeland er klare for NM-finale mot Ullern. Her fra oppgjøret mot Bergen Elite tidligere i år.
FOTO: JOAR OFFERDAL VATLESTAD Publikum var i ekstase da Norge utliknet mot Frankrike. FINALEKLAR­E: Gimle og trener Audun Eskeland er klare for NM-finale mot Ullern. Her fra oppgjøret mot Bergen Elite tidligere i år.