Bergens Tidende

Pogba utsatte Citys gullfest

- ANDERS MØLLERSEN sporten@bt.no

Manchester City kunne sikret Premier Leaguetitt­elen på rekordtid med derbyseier mot Manchester United, men José Mourinhos menn snudde til 3-2-seier lørdag.

Realiteten var følgende før lørdagens Manchester-derby: City ledet serien med 16 poeng med seks runder igjen, og ville sikret seriegulle­t med seier mot United.

Og etter første omgang var det få som trodde at Manchester United kunne komme tilbake. Vincent Kompany stanget inn sitt annet mål for sesongen til

1-0, før Ilkay Gündogan la på til

2-0 rett etter halvtimen spilt. I annen omgang var det imidlertid kun bortelaget som fikk nettsus. Utskjelte Paul Pogba scoret to mål og utlignet til 2-2 mellom 53. og 55. minutt, før Chris Smalling fikk ordnet 3-2 på en dødball.

– Etter første omgang syntes vi synd på oss selv. Vi ville gå ut og spille med stolthet, og vi fortjente det til slutt, sa Smalling til Sky Sports.

– Mourinho sa ikke mye i garderoben i pausen, da alle spillerne visste at vi hadde gjort en dårlig forestilli­ng. Han sa at vi ikke ville vaere klovner som så dem få seriegulle­t, la han til.

Manchester City pepret målet til David de Gea i sluttminut­tene, men ballen gikk enten i stolpen eller på en god spansk keeper.

Psykologis­k spill

Manchester City måtte dermed legge champagnen tilbake på is.

– Vi gjorde alt vi kunne. Kvaliteten var bra. I første omgang vant vi nesten kampen, men i løpet av ti minutter kom de tilbake. Det er litt kjipt for fans og spillere, men vi vil prøve å vaere i godt humør tirsdag, sa Guardiola til Sky Sports.

Manchester City kunne skrevet seg inn i historiebø­kene med en rekordrask tittel. Rekorden kunne de ha tatt fra Manchester United som i 2001 sikret seriegulle­t 14. april.

Seriegulle­t var nesten delt ut på forhånd av José Mourinho, da han uttalte før kampen at han ikke tenkte på å utsette Citys gullfest. Han tenkte kun på å ta seriesølve­t.

– Det som motiverer meg er å bli nummer to, sa Mourinho før byderbyet.

– Vi har ligget som nummer to i mange måneder, og det er vårt mål. For å bli nummer to trenger vi poeng, fortsatte portugiser­en.

Medaljekam­p

Og i sølvkampen tok Mourinhos menn initiative­t lørdag. Jürgen Klopp og tredjeplas­serte Liverpool sparte spillere før returoppgj­øret i mesterliga­ens kvartfinal­e mot Manchester City og klarte ikke å vinne mot Everton tidligere lørdag.

Dominic Solanke både burde og kunne ha sendt Liverpool i føringen etter et kvarters spill, men avslutning­en fra fire meters hold ble mesterlig reddet av en god Jordan Pickford i Evertons mål. Everton-keeperen måtte også ut i full strekk for å stoppe et lurt skudd fra James Milner femten minutter senere.

Også Everton hadde sine muligheter før hvilen. Loris Karius fikk så vidt fingertupp­ene på ballen da Yannick Bolasies forsøkte å curle kula opp i vinkelen fra sekstenmet­eren.

Salah ute

Liverpool måtte klare seg uten ligaens toppscorer Mohamed Salah etter skaden han pådro seg i mesterliga­ens kvartfinal­e mot Manchester City. Liverpool-manager Jürgen Klopp valgte også å starte med Roberto Firmino og Alex Oxlade-Chamberlai­n på benken før returmøtet til tirsdag.

I tillegg var Adam Lallana, Emre Can, Joel Matip og Joe Gomez uaktuelle på grunn av skader.

Liverpool styrte det meste også etter pause. I annen omgang satte Klopp inn Chamberlai­n og Roberto Firmino, noe som satte fart i de helrøde gjestene. Bare minutter etter at Chamberlai­n kom inn var engelskman­nen naer ved å kopiere tirsdagens scoring mot City, men ballen smatt denne gangen over målet.

Everton fikk til sluttspurt­en, men klarte ikke få ballen i nettet. De blå var svaert naer tre poeng ved to anledninge­r de siste fire minuttene, men kun en elendig avslutning fra Dominic CalvertLew­in og et upresist innlegg sørget for at derbyet som skulle ha vaert et fyrverkeri av et derby ebbet ut i et stort gjesp.

?? FOTO: RUSSELL CHEYNE, REUTERS/NTB SCANPIX ?? Paul Pogba scoret to kjappe mål i starten av andre omgang, og sendte Manchester United inn i kampen igjen mot byrival Manchester City. United vant til slutt 3-2. Her scorer Pogba sitt første mål.
FOTO: RUSSELL CHEYNE, REUTERS/NTB SCANPIX Paul Pogba scoret to kjappe mål i starten av andre omgang, og sendte Manchester United inn i kampen igjen mot byrival Manchester City. United vant til slutt 3-2. Her scorer Pogba sitt første mål.