Bergens Tidende

Vurderer salg av hasj og LSD

- STINE BARSTAD stine.barstad@aftenposte­n.no

Sosialbyrå­d Erlend Horn (V) er en av politikern­e bak et forslag om rusreform som skal behandles på landsmøtet.

Forslaget får støtte fra statssekre­taer Sveinung Rotevatn i Justisdepa­rtementet.

– Flere rusmidler, som cannabis og LSD, er mindre skadelige enn alkohol. Vi mener at en del av de rusmidlene som i dag er forbudt, må reguleres på en annen måte og vil vurdere salg i kontroller­te former, sier leder i Unge Venstre, Sondre Hansmark til Aftenposte­n.

Får han det som han vil under helgens landsmøte, åpner partiet for å flytte salget av hasj og marihuana fra gaten på Grønland inn i ryddige butikkloka­ler.

Egne utsalgsste­der

Sammen med partiets helsepolit­iske talsmann Carl-Erik Grimstad og sosialbyrå­d i Bergen, Erlend Horn, foreslår han å «klassifise­re rusmidler etter skadepoten­sial og regulere tilgangen til dem deretter».

De vil også «vurdere egne utsalgsste­der for «rusmidler med lavt skadepoten­sial».

I praksis betyr forslaget å tillate salg av brukerdose­r av stoffer som cannabis, khat og muligens LSD.

Ta kontroll på markedet

Regjeringe­n har nylig satt ned et utvalg som skal forberede en rusreform som blant annet skal se på løsninger for å behandle i stedet for å straffe personer som tas for bruk og besittelse av narkotika.

Sentralsty­remedlem og statssekre­taer i Justisdepa­rtementet, Sveinung Rotevatn, leder redaksjons­komiteen, og støtter forslaget.

– Rusreforme­n vil sørge for at vi slutter å putte narkomane i fengsel, men den tar seg ikke av et annet problem – et stort, svart marked med kyniske kriminelle og farlige stoffer med ukjent innhold. Da må vi se på løsninger også der, sier han.

 ??  ?? Erlend Horn
Erlend Horn

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway