Bergens Tidende

Trønderpol­itiet avslørte bergenser under opprulling av pedofilt nettverk

- MARIANNE.NILSEN marianne.nilsen@bt.no

– Jeg begynte å snakke om vanlig sex, så ballet det bare på seg, sa mannen i Bergen tingrett mandag.

Den enslige bergensere­n i 50-årene ble pågrepet i slutten av september i fjor.

Mannen kom i søkelyset da politiet i Trøndelag avslørte et pedofilt nettverk gjennom «Operasjon Duck». Bergensere­n chattet med en familiefar som var under etterforsk­ning.

Erkjente straffskyl­d

Fra mai 2015 til juni 2016 chattet de om overgrep mot barn og delte overgrepsb­ilder.

Mandag måtte mannen møte i Bergen tingrett, tiltalt for blant annet ulovlige chatter med 34 brukere på nett fra mai 2015 til september 2016. Over 14 av mennene er identifise­rt.

Mannen erkjente straffskyl­d for samtlige forhold.

– Jeg begynte å snakke om vanlig sex, så ballet det bare på seg, sa mannen.

– Sluppet oss løs

Bergensere­n fortalte at han bor alene og at han hadde mye ledig tid som han brukte på internett, og til å chatte med voksne menn.

– Det ble etter hvert snakk om yngre jenter, hva vi skulle gjøre med dem, og at vi skulle ha seksuell omgang med dem. Vi har dessverre sluppet oss veldig løs i chattene, men for meg var det kun fantasi, sa han.

Politiadvo­kat

Elisabeth Bru brukte store deler av dagen til å gå detaljert gjennom chattene. Der ble det blant annet beskrevet seksuelle overgrep mot unge jenter, samt overgrep mot døtre til menn tiltalte chattet med.

I en av chattene skal tiltalte ha skrevet at han ønsket å voldta en av døtrene.

– Jeg er dum i hodet

– Hvorfor skrev du at du kunne tenke deg å voldta henne?, spurte Bru.

– Jeg gjorde det fordi jeg er dum i hodet. Det er lite smart å skrive sånne ting. Jeg hadde aldri gjort det i virkelighe­ten, svarte han.

Tiltalte ba flere ganger om å få tilsendt bilder av døtre og trusene deres. I retten ble det også vist bilder som ble delt mellom tiltalte og mennene.

– Jeg delte bilder for at vi kunne se på dem sammen og prate om seksuelle ting. Og for å få dem i stemning, når vi så på hverandre via kamera, sa tiltalte.

Over 80.000 bilder

Mannen står også tiltalt for oppbevarin­g av 87.656 bilder og 665 filmer som blant annet fremstille­r barn i seksuelle situasjone­r med voksne, og barn i seksuelle posisjoner med barn.

Ifølge tiltalen stammer bildene helt tilbake til 2001.

– Jeg har søkt på «young» og «teen» og sånn, og så lastet det ned. Jeg har vaert så dum og bare fylt på og fylt på. Det har vaert en dårlig måte å tilbringe tiden min på. Og jeg er glad det ble oppdaget, sa mannen.

Det er satt av tre dager til saken i Bergen tingrett.

 ?? FOTO: MARIANNE NILSEN ?? I RETTEN: Det er politiadvo­kat Elisabeth Bru som skal føre saken mot mannen i Bergen tingrett.
FOTO: MARIANNE NILSEN I RETTEN: Det er politiadvo­kat Elisabeth Bru som skal føre saken mot mannen i Bergen tingrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway