Bergens Tidende

Nå er den vonde Brann- trenden snudd på hodet

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no MADS BØYUM

I fjor kostet sluttminut­tene Brann poeng gang på gang. Hittil i år er det motsatt. – Vi har laert, mener kaptein Vito Wormgoor.

Det virker fjernt etter en seriestart som dette, men i fjor mistet Brann poeng sent i kampene urovekkend­e ofte.

Nå har Brann forandret tap til uavgjort og uavgjort til seier i løpet av en uke. Først da Kristoffer Barmen skled inn 1–1-utlikninge­n borte mot Strømsgods­et. Så da Bismar Acosta headet inn seieren mot Kristiansu­nd etter

97 minutter søndag.

Mener Brann har laert

Vito Wormgoor var i fjor Brannkapte­inen som litt for ofte måtte stå og svare om sene baklengsmå­l og tåpelige poengtap. Selvsagt kan man ikke si at det ikke vil skje igjen. Men Wormgoor mener det vil hende sjeldnere.

– Vi har laert fra slike situasjone­r. Det er stor forskjell fra i fjor. Da tapte vi kamper som den mot Kristiansu­nd. Nå har vi mentalitet­en til å vinne, mener Wormgoor.

Han liker svaert godt signalene resten av spillergru­ppen gir når kampene er vanskelige og flyten mangler.

– Vi har noen fantastisk­e typer med fantastisk mentalitet. Vi vil kjempe for hverandre, sier Wormgoor.

– Ikke bare tilfeldig

Det var treneren, Lars Arne Nilsen, inne på allerede etter «redningsak­sjonen» i Drammen. Han kalte det «et brennende ønske om å få med seg poeng». Etter Kristiansu­nd-kampen, er Nilsen opptatt av det samme.

– Det viser mental styrke, sier Brann-sjefen om de sene scoringene.

– Det er litt tilfeldig, men ikke bare tilfeldig, fortsetter han.

– Hvilke kvaliteter har dere i Brann som gjør at slikt skjer?

– Det er ekstremt mange vinnerskal­ler på laget. Veldig få tåler å tape. Og uavgjort mot Kristiansu­nd hadde føltes som et tap, sier Lars Arne Nilsen.

I fjor tapte Brann poeng helt på slutten i tre av de syv første serierunde­ne. Det gjentok seg også senere i sesongen. Sivert Heltne Nilsen satte ord på frustrasjo­nen etter overtidsta­pet mot Molde i oktober, og sa det ikke bare var uflaks. Mandag hadde han «landet» etter overtidstr­iumfen som lurte frem tårene hos ham.

– Jeg håper vi har laert noe fra i fjor, og det ser ut som vi har gjort det. Vi er «på» til kampene er slutt, sier Nilsen.

Han sier Brann-laget nå vet at de tåler det godt både fysisk

Wormgoor.

og psykisk, når kampene når sluttminut­tene.

– Dette kan ha litt med kvalitet å gjøre. Mot Kristiansu­nd malte vi på i annen omgang, og vi har et godt lag nå. I fjor fikk vi det tungt, og vi kunne bli stresset, på slutten av kampene, sier midtbanesp­illeren.

Selv om de ikke lyktes på Stadion, tror Kaptein Wormgoor at Kristiansu­nd vil vinne mange kamper med sin måte å spille på. I Ballspark-podkasten som ble spilt inn mandag, kalles nordmøring­ene «et kjøttlag» av Erik Huseklepp, med betydning at det er et fysisk vondt lag å møte.

– Vi må vinne slike kamper om vi skal vaere et topplag. Til slutt betyr det ikke noe hvordan, sier Wormgoor.

 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN, SCANPIX ?? FORSKJELL: – Det er stor forskjell fra i fjor. Da tapte vi kamper som den mot Kristiansu­nd, sier kaptein Vito
FOTO: FREDRIK HAGEN, SCANPIX FORSKJELL: – Det er stor forskjell fra i fjor. Da tapte vi kamper som den mot Kristiansu­nd, sier kaptein Vito

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway