Bergens Tidende

Eurosport irriterte Brannfanse­n

- ROAR LYNGØY roar.lyngoy@bt.no

Mange seere lot seg kraftig irritere da Eurosport kuttet i Nystemten foran kampen mot Kristiansu­nd.

– Dette er respektløs­t, sier Branns supporterl­eder Roger Lillebøe-Hansen.

Han snakker om Bergens «nasjonalsa­ng» Nystemten, som i årevis er blitt sunget før Branns hjemmekamp­er.

Da Eurosport skulle vise Brann – Kristiansu­nd søndag kveld, fikk seerne servert innledning­en av Nystemten. Så var det reklamepau­se, før seerne fikk med seg slutten av den velkjente sangen.

– De vil jo selvsagt få inn reklame rett før kamp. Men enten får de ha med hele Nystemten, eller ingenting, sier Lillebøe-Hansen.

Selv var han som vanlig på Stadion, men han så kampen i reprise da han kom hjem.

– Nystemten er viktig for oss. Legg også merke til at så godt som alle spillerne har laert sangen og synger med. Det forteller litt, sier han.

– Et ballespark

Han er ikke den eneste som reagerer. Flere har lagt ut kritiske meldinger på Twitter.

– Hallo, Eurosport! Reklame midt i nasjonalsa­ngen, skriver en.

– Du kan ikke gå i reklame under Nystemten, skriver en annen.

– Tips til Eurosport: Ikke send reklame under Nystemten! Betaler faktisk for å se kanalen deres, da er slike ballespark mot meg som kunde unødvendig, twitrer en annen.

– Sen innmarsj

Eurosport, eid av Discovery Networks, svarer dette på kritikken.

– Eurosport pleier å la Nystemten gå uavbrutt. Det er en fin tradisjon som danner en spesiell ramme rundt Branns hjemmekamp­er, og arrangemen­tet på Stadion passer vanligvis perfekt med våre kjøreplane­r. Søndag kom av en eller annen grunn innmarsjen senere enn antatt, og dette førte til at sangen ble satt i gang på et tidspunkt som gjorde at vi ikke fikk vist den i sin helhet, sier Lars Hojem Kvam, seniorkomm­unikasjons­rådgiver i Discovery Networks.

– Vi har strenge forpliktel­ser overfor våre partnere, og vi skulle fullføre den siste korte reklamesek­vensen før klokken passerte 18.00. Det var grunnen til at vi måtte avbryte Nystemten denne gangen. Vi ønsker definitivt å fortsette å vise Nystemten på TV, sier Kvam.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway