Bergens Tidende

Kommunen må følge opp sitt eget arbeid

-

Olsviks barn og unge kan ikke klatre, løpe, henge, spille og leke i en katalog.

etter hvert taket, mens FAU utbedret veggdekor i samarbeid med gatekunstn­er for egne midler.

OLSVIK, GODVIK OG Loddefjord kommer relativt dårlig ut på de fleste av levekårsva­riablene i levekårsun­dersøkelse­n til Bergen kommune. Våre unge ønsker og trenger plasser å vaere og utfolde seg, både på dagtid og ettermidda­g. Derfor var det virkelig bra og nødvendig med initiative­t for oppgraderi­ng av skolens uteområde som Bergen kommune i samarbeid med et arkitektko­ntor la opp til.

Resultatet etter den gode prosessen med planleggin­g for et stort og helhetlig aktivitets­orientert uteområde for skolen ble flotte bilder i en katalog og 230.000 kroner. En god begynnelse for å sette spaden i jorden.

Det er derimot ikke i naerheten av å realisere planene som er laget, og det finnes ingen fremdrifts­plan for hvordan det skal skje.

OLSVIK SKOLE, OLSVIK IL, FAU og elevrådet har et svaert godt samarbeid. Vi har stått på for å utbedre vårt naermiljø, legge til rette for aktivitet, skape gode uteområder, godt skolemiljø, sikre skoleveier og godt foreldremi­ljø.

Men vi klarer ikke å løfte levekårene alene.

Olsviks barn og unge kan ikke klatre, løpe, henge, spille og leke i en katalog. Det hjelper ikke å bli tatt med i prosessen og bli hørt, hvis planene vi lager bare blir bilder i en bok. Det kan ikke bli slik at Bergen kommunes områdesats­ing for Olsvik og Bergens største skole ender med en flott katalog og ekstra bark i bedene.

Bergen kommune må komme på banen. Vi trenger å fullføre det vi har begynt på.

 ?? ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG ?? MÅ PÅ BANEN: Bergen kommune må komme på banen med områdesats­ingen i Olsvik. Fra venstre, byråd for områdesats­ing Erlend Horn (V) og skolebyråd Pål Hafstad Thorsen (Ap).
ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG MÅ PÅ BANEN: Bergen kommune må komme på banen med områdesats­ingen i Olsvik. Fra venstre, byråd for områdesats­ing Erlend Horn (V) og skolebyråd Pål Hafstad Thorsen (Ap).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway