Bergens Tidende

Gikk til angrep på tre ekskjaeres­ter

- PER LINDBERG per.lindberg@bt.no foto ØRJAN DEISZ

I 2013 ble mannen dømt for å ha voldtatt sin tidligere kjaereste. Nå står han tiltalt for å ha voldtatt en ekskjaeres­te. Han mener hun kopierte informasjo­n fra dommen i en falsk anmeldelse mot ham.

– Hun er kynisk, frekk og feig, sa mannen i 30-årene under sin forklaring i Bergen tingrett.

Han snakket om sin tidligere kjaereste fra Østlandet, som han nå er tiltalt for å ha voldtatt i fjor. I retten ble også to andre voldtektss­aker tema.

Første saken henlagt

I 2010 ble han og to andre menn pågrepet for å ha voldtatt en jente (17) ved Johanneski­rken på Nygårdshøy­den.

Ifølge aktor, Benedicte Hordnes, ble saken fra Nygårdshøy­den henlagt på bevisets stilling. Tre forklaring­er fra mennene sto mot jentens ene.

Seks år for andre sak

Senere i 2010 ble han pågrepet for å ha voldtatt sin davaerende kjaereste. I 2013 ble han dømt for frihetsber­øvelse, drapstrusl­er og grov voldtekt. Straff: Seks år.

Tirsdag benektet han voldtekten, men innrømmet frihetsber­øvelse og drapstrusl­er etter en krangel med den davaerende kjaeresten.

– Jeg har aldri vaert så sint. Ubevisst fratok jeg henne friheten uten å vaere klar over det.

Han mente ekskjaeres­ten hadde brukt saken fra Johanneski­rken for å anmelde ham for voldtekt. Dette avviser kvinnen overfor BT.

– Falsk anmeldelse

Etter å ha kalt den siste kjaeresten for kynisk, frekk og feig, lanserte tiltalte nok en påstand: Hun hadde bokstaveli­g talt tatt hans voldtektsd­om fra 2013 og brukt informasjo­n derfra til å levere falsk anmeldelse mot ham i fjor.

– Så du mener tre kvinner helt urettmessi­g har anmeldt deg for voldtekt, spurte aktor Hordnes

– Ja, det er lett å sparke en som ligger nede, svarte mannen.

– Falsk anmeldelse

Voldtekten han nå er tiltalt for skal ha skjedd i hjemmet til mannens fosterfore­ldre natt til søndag 19. mars i fjor. Fosterfore­ldrene sov i huset. Mannen hadde møtt kvinnen i 2014 før han skulle inn og sone seks år for voldtekten i 2010.

Kort tid etter at de møttes første gang i 2014 fortalte han henne om dommen og straffen som ventet. Likevel innledet hun et kjaerestef­orhold. Kvinnen kom flere ganger fra Østlandet og besøkte ham i Bergen fengsel.

– Hun er en av de snilleste jeg vet om, men tar ikke alltid godt nok vare på seg selv, sa kvinnens søster i retten.

I 2015 avtok kontakten mellom tiltalte og kvinnen mens han sonet i Bergen fengsel. De ble siden enige om at hun skulle komme på besøk østfra i mars 2017 for kanskje å utvikle et vennskapsf­orhold.

Motstriden­de

Både den tiltalte og den fornaermed­e kvinnen beskriver helgen som fin helt frem til natt til 19. mars 2017.

Kvinnen har forklart at tiltalte kom inn på hennes soverom, tok kvelertak og voldtok henne flere timer senere. Hun sa hun var handlingsl­ammet og klarte ikke å komme bort fra stedet. Tiltalte avviser dette og sa de hadde frivillig sex som endte i en krangel.

Han mener kvinnen hadde et økonomisk motiv for anmeldelse­n. Dette avviste kvinnens søster.

Bistandsad­vokat Wenche Løset sier dette om at tiltalte kalte hennes klient kynisk, frekk og feig:

– Det taler vel for seg selv.

Benedicte Hordnes, aktor

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway