Bergens Tidende

Skal ha kranglet med samboeren dagen før babyen havnet på sykehus

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no

– Hun påsto hele tiden at jeg ikke gjorde noen ting, men det er jeg veldig uenig i, sier faren som er tiltalt for babyvold.

I babyvoldss­aken i Hardanger ble den tiltalte faren tirsdag spurt videre om flere episoder med babyen som han har forklart seg om.

To av episodene, et uhell på stellebord­et og at faren tror han kan ha vugget babyen litt hardt i armene sine, skal ha skjedd dagen før den seks uker gamle gutten kom til Haukeland med livstruend­e hodeskader høsten 2014.

I avhør om vuggingen bruker faren ordet «ristet», mens han samtidig, på avhørsvide­oen, viser vuggebeveg­elser med armene.

– Brukte feil ord

Dette blir trolig sentralt i saken. Statsadvok­aten mener det først og fremst er risting som forårsaket skadene på den lille gutten, mens faren nekter for å ha ristet ham.

– Hvorfor brukte du ordet «riste», hvis det ikke var det du mente, spurte statsadvok­at Benedikte Høgseth.

– Jeg brukte feil ord i avhør. Jeg har vugget ham, og det var også det jeg viste med armene. Jeg har aldri holdt ham opp sånn foran meg og ristet, sa faren i retten tirsdag.

– Kan skyldes fødselsska­der

På sykehuset var foreldrene sammen med gutten ved innleggels­en. Der skal faren, ifølge aktor, ha opplyst helseperso­nellet om kun én av episodene – og ikke om den mulig kraftige vuggingen.

– Det var noe jeg satt og tenkte på senere, i varetekt. Der og da på sykehuset tenkte jeg ikke på det. Jeg fikk ham jo til å roe seg, og han sovnet til slutt i 02-tiden den natten, fortalte faren.

Hans forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad, sier til BT at de mener skadene på gutten kan skyldes fødselsska­der eller andre diagnoser.

Kranglet med samboeren

I retten tirsdag ble det også et tema hvordan stemningen var i huset ettermidda­gen og kvelden før sykehusinn­leggelsen av babyen.

Faren fortalte at han og samboeren hadde kranglet om arbeidsdel­ingen hjemme, og at samboeren var misfornøyd med at han hadde tatt et ekstraskif­t på jobben den dagen.

– Hun påsto hele tiden at jeg ikke gjorde noen ting, men det er jeg veldig uenig i. Vi delte på oppgavene.

I avhør har faren også forklart at samboeren denne dagen snakket om kanskje å flytte ut.

– Det kan hende hun har sagt det, at hun skulle reise og jeg bare vaere der.

«Veldig sint og hissig»

– Var du irritert og sint den kvelden og natten, spurte aktor Høgseth.

– Nei, jeg vil ikke si det. Jeg var litt utilpass og sliten. Man blir jo litt frustrert. Det blir så veldig mye drama.

Aktor varslet også vitneførse­l rundt tiltaltes temperamen­t, blant annet en tidligere leieboer som har beskrevet ham som «veldig sint og hissig».

På spørsmål om det svarte faren med å omtale seg selv som en stille og rolig person uten temperamen­t.

side 8, var det feil i tittelen til saken om faren som er tiltalt for å ha skadet sin seks uker gamle sønn. Gutten ble brakt til sykehus med livstruend­e skader, men han døde ikke.

 ?? FOTO: ØRJAN TORHEIM ?? AKTOR: Statsadvok­at Benedikte Høgseth fører straffesak­en mot faren i Hardanger tingrett. I bakgrunnen sitter fagdommer og sorenskriv­er Klaus Skjeldal.
FOTO: ØRJAN TORHEIM AKTOR: Statsadvok­at Benedikte Høgseth fører straffesak­en mot faren i Hardanger tingrett. I bakgrunnen sitter fagdommer og sorenskriv­er Klaus Skjeldal.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway