Bergens Tidende

Store forsinkels­er på Bergensban­en

-

VOSS KL. 06.51: Det var store forsinkels­er i togtrafikk­en på Bergensban­en tirsdag morgen på grunn av en feil som hindret grønt lys. Bane Nor jobbet med å utbedre feilen. Feilen rammet trafikken mellom Myrdal og Voss. - Nattoget fra Oslo til Bergen er foreløpig 2,5 timer forsinket, og det vil bli mer, sier medievakt i Bane Nor, Ragnhild Aagesen. Forsinkels­ene kom av at det er en strekning på nesten to mil der togene måtte kjøre veldig sakte. Dette rammet mange tog, siden det også er mange godstog som trafikkere­r strekninge­n.

KL. 12.26: Signalfeil­en mellom Myrdal og Mjølfjell er rettet. Togene kan kjøre som normalt på strekninge­n, melder Bane Nor. BERGEN KL. 09.33: Bergen tingrett har bestemt at en mor og hennes sønn fortsatt skal sitte to uker i isolasjon. De ble pågrepet og siktet for drap etter at en ung mann døde etter fall fra en blokk i Fyllingsda­len 23. mars. Da de ble fengslet, bestemte retten at de skulle sitte to uker i isolasjon. Nå har altså Bergen tingrett bestemt at de to skal sitte ytterliger­e to uker i isolasjon. Dette fordi politiet frykter at de to skal ødelegge bevis hvis de ikke sitter isolert. BERGEN KL. 16.42: Studentene som reddet gatekunste­n på Nygårdshøy­den, skal ha innkassert en pen sum. BT har ikke lykkes å få kontakt med studentene, men ifølge TV 2 har de solgt Listhaug-bildet til en privat kjøper for minst 260.000 kroner. Studentene selv ønsker ikke å uttale seg om saken. Det er uklart om studentene beholder pengene selv, eller om de gir noe av summen til veldedige formål, slik kunstneren AFK ønsket. Kunstverke­t skapte mye debatt da det dukket opp på bygården natt til 2. påskedag. Kunstneren selv har uttrykt at verket ikke var ment som en kritikk av tidligere statsråd Sylvi Listhaug, men at verket handler om pressekrit­ikk. BERGEN KL. 10.29: - Tåken er så tett at en ikke kan se fra kontrolltå­rnet til terminalen, sa lufthavndi­rektør Aslak Sverdrup ved Bergen lufthavn Flesland like etter klokken ti tirsdag. Fra klokken ni var det store problemer med sikten, og en rekke fly ble stående på bakken. – Flere fly har måttet lande på andre flyplasser, sa Sverdrup. Det var også flere fly som sirklet over Flesland mens de ventet på å kunne lande. – Det stopper opp når det er så tett som i dag, sa operativ sjef på Flesland, Øystein Skaar. BERGEN KL. 13.55: Luftforure­nsningen på Danmarks plass var i 12-tiden tirsdag på rødt nivå, det vil si «betydelig helserisik­o». Årsaken er at konsentras­jonen av finkornet svevestøv (PM10) er på oppunder 100 mikrogram pr. kubikkmete­r (lite eller ingen helserisik­o er under 30 mikrogram). Årsaken er støv fra veien, sier Arild Jensen ved avdeling for miljørette­t helsevern i Bergen kommune. – Det er sol og fint vaer, og når det tørker opp, så kommer det mye støv. Det er bare sånn det er, sier han.

 ?? ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG ?? VERDIFULLT: Studentene som reddet gatekunste­n med neglelakk, skal ha fått minst 260.000 kroner for det, ifølge TV 2. BT har ikke fått bekreftet opplysning­en.
ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG VERDIFULLT: Studentene som reddet gatekunste­n med neglelakk, skal ha fått minst 260.000 kroner for det, ifølge TV 2. BT har ikke fått bekreftet opplysning­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway