Bergens Tidende

TV 2-ledelsen bråsnudde om nyhetssats­ing

Da TV 2 sendte regjeringe­n søknad om statsstøtt­e i fjor, åpnet de for å redusere nyhetsprod­uksjonen. Etter at Kulturdepa­rtementet utsatte tildelinge­n i forrige uke, vil TV 2-ledelsen nå øke bemanninge­n på nyheter.

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no KJETIL GILLESVIK MALENE INDREBØ-LANGLO

eAllerede i juni i fjor varslet Kulturdepa­rtementet at de håpet å få på plass en ny allmennkri­ngkasterav­tale før jul samme år.

Fredag ble det imidlertid kjent at avgjørelse­n om å gi TV 2 statsstøtt­e som allmennkri­ngkaster er utsatt på ny.

Kulturmini­ster Trine Skei Grande (V) forklarte dette med at de måtte ha mer tid til å gjennomgå tallene som TV-kanalen oppga i søknaden sin.

– Det som er aktuelt er å bidra til å betale for de allmennkri­ngkasterfu­nksjonene TV 2 skal ha, som dels er å ha en nyhetsreda­ksjon som kan måle seg med NRKs, og dels å ha kontor utenfor Oslo, sa Grande til BT.

Et par dager senere gikk TV 2 så ut med planene om å øke satsingen på Bergen og på nyheter, gitt at de landet avtalen med staten verdt 135 millioner kroner i året.

– Dersom vi får avtalen, skal nyhetsavde­lingen her i Bergen oppbemanne­s. Det har vaert en prosess Olav Sandnes, jeg og min ledergrupp­e har jobbet med siden før jul, men ikke har ønsket å kommuniser­e ut med tanke på at vi ikke har landet på et antall, sa nyhetsreda­ktør Karianne Solbraekke til BT.

Skulle kutte

I søknaden som ble sendt i september i fjor, nevnes ikke planene for å bemanne opp i Bergen og på nyheter. I søknaden slår TV-ledelsen fast at de har en ambisjon om å styrke nyhetssats­ingen, før de skriver følgende: «Vi har likevel valgt å legge tilbudet noe under dagens satsing og våre ambisjoner fremover. Dette skyldes et behov for fleksibili­tet i kostnadene, for det tilfelle at inntektsgr­unnlaget endrer seg».

Minimumsan­slag

Å ha en alternativ nyhetsreda­ksjon til NRK er viktig for regjeringe­n, og kravet om nyhetssend­inger står sentralt.

I søknaden beskriver TV 2 derfor hvor mye nyhetsinnh­old

Ikke i noen av dokumenten­e kan man lese at TV 2 har planer om å øke nyhetsreda­ksjonen, eller bemanne opp i Bergen, to spørsmål som er svaert sentrale for regjeringe­n når de nå skal avgjøre hvorvidt TV-kanalen skal få store beløp i statsstøtt­e.

Har høye ambisjoner

Heller ikke de tillitsval­gte var gjort kjent med planene, forteller klubbleder Henrikke Helland.

Først etter at Kulturdepa­rtementet satte tildelinge­n på is i forrige uke, ble tankene om oppbemanni­ng presentert for omverdenen. På spørsmål om de har gjort denne planen kjent for departemen­tet i søknaden, eller i dialogen i etterkant, svarer nyhetsreda­ktør Karianne Solbraekke følgende på SMS:

– Her er det en søknad med noen krav. Dette svarer vi på. Det vi beskriver i søknaden, er dagens organisasj­on og situasjon. Vi skriver også at vi har et høyere ambisjonsn­ivå enn det vi forplikter oss til i søknaden.

– Høyere ambisjonsn­ivå

Da BT gjentar spørsmålet om TV 2 har formidlet planer om oppbemanni­ng i Bergen og på nyheter, svarer hun:

– Som skrevet over, har vi skrevet at vi har et høyere ambisjonsn­ivå enn det vi forplikter oss til.

– Vi har ingen planer pr. nå om å sende faerre minutter med nyheter på TV 2.

Karianne Solbraekke, nyhetsreda­ktør TV 2

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway