Bergens Tidende

Northug får mer hodebry

-

Norges Skiforbund har vendt tommelen ned for en sponsoravt­ale med Coop. Det kan få betydning for Petter Northug.

Northug har i flere år hatt en privat sponsoravt­ale med nettopp Coop. Den har skapt utfordring­er i forholdet til Norges Skiforbund, som har sittet på en avtale med konkurrent­en Norgesgrup­pen.

Nylig meldte TV 2 at Norges Skiforbund var i forhandlin­ger med Coop om en sponsoravt­ale. Styret i handelskje­dens skal for bare få dager siden ha behandlet og sagt ja til en ferdigforh­andlet avtale med forbundet.

Fredag bekreftet imidlertid administra­sjons- og markedssje­f Espen Bjervig i skiforbund­et at langrennsk­omiteen at det likevel ikke blir noen Coop-avtale. VG var først ut med å omtale saken.

– Vi har hatt forhandlin­ger med Coop gjennom vinteren. De har vaert profesjone­lle og ryddige, men det ble ikke noen avtale. Langrennsk­omiteen besluttet etter en helhetsvur­dering at de ikke ønsket å sluttføre en avtale med Coop, sier Bjervig til avisen.

Treårig avtale

I stedet forlenges nå samarbeide­t med Norgesgrup­pen. I en pressemeld­ing opplyser skiforbund­et at en ny treårsavta­le er inngått og signert. Avtalen gjelder alle elitelands­lagene i langrenn.

Det er neppe gode nyheter for Petter Northug og hans støttespil­lere. Langrennss­tjernen skal vaere på vei inn på landslaget igjen foran den kommende VM-sesongen.

Dersom skiforbund­et hadde inngått samarbeid med Coop, kunne trolig også Northug beholdt sin avtale med handelskje­den. Det synes nå umulig, dersom han skal tilbake på landslaget.

Positive signaler

Velger Northug likevel å vende tilbake til landslaget foran neste sesong, må han trolig vende sin mangeårige støttespil­ler ryggen. I Norges Skiforbund har man nemlig vaert tydelige på at trønderen ikke kan regne med å få spesialbeh­andling denne gangen.

Tidligere har Northug fått en landslagsa­vtale som har åpnet for at han kunne profilere Coop i sommerhalv­året, for deretter å stille seg til disposisjo­n for skiforbund­ets samarbeids­partnere ved sesongstar­t.

– Vedtaket i skistyret sier at det ikke er mulig lenger, sier markeds- og administra­sjonssjef Espen Bjervig til VG. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway