Bergens Tidende

Må møte i retten etter skandalen på Karpe Diemkonser­ten

- PER LINDBERG per.lindberg@bt.no

4500 mennesker evakuert, fem til legevakt og skader for flere hundre tusen kroner. Nå må en 31 år gammel mann møte i Bergen tingrett.

Om kvelden lørdag 5. mars 2016 hadde Karpe Diem konsert i et stort telt på Koengen. Anledninge­n var handelshøy­skolestude­ntenes Uken-arrangemen­t.

Uavklart om skyld

4500 mennesker var samlet i teltet da en mann kom på scenen ved 22.20-tiden, med et brannslukk­ingsappara­t i hendene. Han tømte det utover sceneområd­et.

Nå er han tiltalt for å ha vaert grovt uaktsom og forårsaket saerlig grovt skadeverk. Utstyr tilhørende oslobandet, tre firma og to privatpers­oner ble ødelagt.

Rettssak til høsten

– Han har ikke tatt stilling til skyld, og det virker som Vest politidist­rikt har nedpriorit­ert saken ettersom det er over to år siden dette skjedde, sier forsvarer Linda Ellefsen Eide.

Til høsten blir det rettssak i Bergen tingrett. Etter det BT får opplyst har de som fikk ødelagt utstyret sitt fått tapet dekket fra forsikring­sselskap. BT har vaert i kontakt med Karpe Diem, men så langt ikke fått kommentar på hva episoden kostet duoen.

Fikk panikk og stormet ut

– Han hadde tilgang til backstageo­mrådet og var ikke en del av det ordinaere publikumet, men var der fordi han hadde tilknytnin­g til andre artister. Han har lagt seg flat og beklager. Han har det nok ikke godt nå, sa politiover­betjent Bengt Angeltvedt til BT etter at konserten brått ble avbrutt og 4500 konsertgje­ngere hadde forlatt teltet på Koengen.

Til legevakten

Fem av dem måtte til legevakt med pusteprobl­emer fordi de trolig fikk i seg stoffet som var i pulverappa­ratet. Ingen ble alvorlig skadet.

– Folk fikk panikk og stormet ut, sa konsertgje­nger Ole Tøkje til BT samme kveld.

– Det kom masse røyk, og det var vanskelig å puste. Så gikk artistene av scenen. Det var skremmende, sa en kvinne som også var på konserten.

– Folk hoppet over gjerder. Det var svaert ubehagelig, fortalte en annen.

Måtte avlyse

De 4500 som var på konserten gikk altså glipp av avslutning­en på showet, men Karpe Diem måtte avlyse i Sogndal dagen etter. Der hadde 550 mennesker kjøpt billett til konserten på Meieriet under studentfes­tivalen Vekao.

Mannen med pulverappa­ratet ble pågrepet av politiet og satt i arrest til neste dag.

– Han er svaert medtatt etter det som har skjedd og angrer, sa forsvarer Linda Ellefsen Eide til BT søndag 6. mars 2016.

 ?? FOTO: 2211-TIPSER ?? TOMT: Slik så det ut i teltet etter at Karpe Diem måtte forlate scenen.
FOTO: 2211-TIPSER TOMT: Slik så det ut i teltet etter at Karpe Diem måtte forlate scenen.
 ?? ARKIVFOTO: HANNA ELNAN VENNES ?? RETTEN NESTE: Her er mannen på scenen med pulverappa­ratet. Til høsten må han møte i Bergen tingrett.
ARKIVFOTO: HANNA ELNAN VENNES RETTEN NESTE: Her er mannen på scenen med pulverappa­ratet. Til høsten må han møte i Bergen tingrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway