Bergens Tidende

Mark Clattenbur­g

-

Født: Consett, County Durham, England Alder: 43

Yrke: Tidligere Premier League- og Fifa-dommer

Premier League-debut: 2004

Fifa-debut: 2006 Meritter: Mesterliga­finalen mellom Real Madrid og Atlético Madrid 2016, EM-finalen mellom Frankrike og Portugal 2016

Aktuell: Dommersjef i Saudi-Arabia, Premier League-ekspert i TV 2

I 2012, fire år før han dømte Mesterliga- og EM-finalen, holdt han på ny på å slutte. Denne gang på grunn av klager fra Chelsea om bruk av upassende språk i møtet mellom dem og Manchester United. Clattenbur­g ble senere renvasket.

– Nå er det 2018 og jeg har nesten oppnådd alt bortsett fra VM-finale. Hadde jeg sluttet i 2012, ville jeg ikke oppnådd målene mine. Man må holde fokus, for det blir lettere jo lengre du når, tro meg, sier Clattenbur­g og kommer med en oppfordrin­g til unge dommere:

– Det er nå du har muligheten, og det vil bli lettere. Så må du øve på den mentale biten hvis du blir kritisert i media. Dette er noe som kommer med erfaring.

Petter Schutz, Maren Hatletvedt, Martin Knudsen, Sondre Bratli Andersen og Martin Akervold er i starten av sine dommerkarr­ierer. De har allerede opplevd mye, men de har ingen planer om å gi seg. For målet er å bli like god som Clattenbur­g.

– Jeg har vaert i samme båt og blitt kritisert. Jeg hadde to kamper en helg og fikk så mye negative tilbakemel­dinger fra foreldre og spillere at jeg vurderte å slutte. Men jeg fortsatte, og nå har jeg fått møte Mark Clattenbur­g, så det var riktig avgjørelse, sier Akervold og smiler.

Mark Clattenbur­g

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway