Bergens Tidende

Risa er skadefri

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

Endelig fikk landslagss­pilleren en positiv beskjed.

Vilde Bøe Risa var endelig tilbake på gressmatte­n etter å ha vaert ute med korsbåndsk­ade i ett år. Men i en treningska­mp i mars måtte hun på ny ut med skade. Om korsbåndet igjen var røket, var usikkert. Risa fryktet at hun måtte vaere enda ett år borte fra fotballen.

Men slik ble det ikke. Etter MR-undersøkel­ser er den landslagsa­ktuelle fotballspi­lleren friskmeldt.

– Jeg trodde jeg skulle opp på Haukeland for å bestille ny operasjons­dato, men legene sa det ikke var noe galt. Så det var litt rart. Jeg tror ikke at jeg skjønte det helt der og da.

Selv fryktet hun det verste, og da den positive beskjeden fra legene kom, var det en lettelse for Arna-Bjørnar-spilleren.

– Det var veldig deilig, og det var jo det jeg håpet på. Det var mange personer som krysset fingrene for meg mens jeg ventet på resultatet, forteller Risa, som har lagt bak seg en tung tid med skader.

Med for fullt

Selv om det ikke var noe alvorlig, hadde hun smerter i beina i flere dager etter at hun måtte av banen i treningska­mpen. Det er nå over.

– Vi tror at det kanskje bare var noe muskulaert, for jeg var ganske stiv i muskulatur­en. Men jeg fikk løsnet på det, og nå går det helt fint, sier en fornøyd Risa.

Hun forteller at hun nå holder i 70 minutter i kamp. Det er et stort steg i positiv retning etter det lange skadeavbre­kket.

– Nå er jeg med for fullt.

Landslagsk­lar

Til tross for langtidssk­aden har hun nok en gang fått tillit hos landslagst­rener Martin Sjögren. Og 10. april var Risa med i landslagst­roppen som møtte Nord-Irland i VM-kvalifiser­ingen. Der fikk hun imidlertid ikke spilletid.

– Siden det var internasjo­nal kamp er det en litt annen grense, så jeg kunne bare spille 30 minutter. Jeg kunne ikke startet uansett. Men jeg håpet på et innhopp, sier Risa.

Nå ligger alt til rette for at det kan bli en sesong med mye fotball for Risa. Noen forholdsre­gler må hun likevel ta.

– Jeg er helt frisk og skadefri, men jeg må ta hensyn og bevisste valg. Perioden etter en skade er litt farlig, korsbåndet kan lett ryke igjen, så jeg må vaere nøye med treningen fremover, påpeker Arna-Bjørnar-spilleren.

 ?? FOTO: GEIR MARTIN STRANDE ?? SKADEFRI: Vilde Bøe Risa fryktet at nok en sesong skulle ryke.
FOTO: GEIR MARTIN STRANDE SKADEFRI: Vilde Bøe Risa fryktet at nok en sesong skulle ryke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway