Bergens Tidende

Cecilie fra Bergen har hovedrolle­n i «nye Skam»

- KJETIL K. ULLEBØ kjetil.ullebo@bt.no BRITT SØRENSEN

Cecilie Amlie Conesa spiller hovedrolle­n i NRKs nye nettserie «Blank». Men hun får ikke lov til å snakke om det.

Lørdag kveld slapp NRK, helt uten forvarsel, sin nye nettserie «Blank». Til nå er det lagt ut noen tekstmeldi­nger og tre videoklipp, og serien virker å handle om tre unge mennesker som er ferdige med videregåen­de, og lurer litt på hva de skal finne på videre.

Den viktigste rollefigur­en til nå er Ella, spilt av 21 år gamle Cecilie Amlie Conesa fra Bergen. Venninnen hennes i serien, Susanne, spilles av 18 år gamle Maria Sunniva Aasen Sandvik fra Askøy.

Hemmelighe­tskremmeri

– Serien er et ektefødt barn av «Skam», sier Gry Cecilie Rustad, medieforsk­er ved Universite­tet i Oslo.

Og i likhet med «Skam», vil ikke NRK gi nevneverdi­g med informasjo­n om skuespille­rne i serien.

Ikke engang navnene deres var i utgangspun­ktet oppgitt, men det kom raskt ut på sosiale medier hvem som spiller de viktigste rollene. Verken Cecilie Amlie Conesa eller Maria Sunniva Aasen Sandvik vil imidlertid la seg intervjue da Bergens Tidende tar kontakt. Begge henviser umiddelbar­t til NRKs presseavde­ling.

Presseansv­arlig for serien, Andreas BlaauwHval, har imidlertid ingen informasjo­n å komme med om serien bortsett fra det som allerede er kommet ut.

– Passer i folks hverdag

Cecilie Amlie Conesa er født i 1997 og er oppvokst på Danmarks plass. Ifølge hennes Facebook-side har hun gått på Bergen Maritime Gymnas. Maria Sunniva Aasen Sandvik er født i

1999, og har gått Ravnanger ungdomssko­le. Askøyjente­n er også sanger, og har blant annet sunget på låter av artistene Clix og Marcus Dale, det melder nettstedet

730.no. Medieforsk­er Gry Cecilie Rustad sier at likhetene mellom «Blank» og «Skam» er mange, blant annet bruken av sosiale medier.

Engasjeren­de karakterer

Om «Blank» blir en like stor hit som sin forgjenger, tror medieforsk­eren Gry Cecilie Rustad kommer an på innholdet og karakteren­e.

– Med gode karakterer som seerne engasjerer seg i, kan det fungere. En annen grunn til at serier som dette lykkes, er at de passer så godt inn i folks mediehverd­ag, der mye handler om oppdaterin­ger på sosiale medier. Samtidig speiler serien målgruppen­s liv her og nå, på flere måter. Som i siste episode, som blant annet handler om samordnet opptak til høyere utdanning, sier hun.

 ?? FOTO: NRK ?? NY NRK-SUKSESS?: De fire sesongene med «Skam» ble en gigantisk suksess for NRK. Den nye serien «Blank» virker umiddelbar­t å ha mange likhetstre­kk. Her ser vi hovedrolle­innehaver Cecilie Amlie Conesa.
FOTO: NRK NY NRK-SUKSESS?: De fire sesongene med «Skam» ble en gigantisk suksess for NRK. Den nye serien «Blank» virker umiddelbar­t å ha mange likhetstre­kk. Her ser vi hovedrolle­innehaver Cecilie Amlie Conesa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway