Bergens Tidende

– Tapene preger spillergru­ppen

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto BÅRD BØE

Midtbanesp­iller Johnny Furdal mener noe må gjøres for at Nest-Sotra skal klare å snu trenden.

Etter tapet for Ull/Kisa søndag (03), står Nest-Sotra fremdeles med null poeng i årets 1. divisjon. Det preger gruppen.

–Det gjør det definitivt. Å si noe annet ville vaert å lyge. Det er klart at å tape fotballkam­per er veldig kjipt, og nå når det er blitt så mange på rad også, er det tungt, sier Johnny Furdal etter kampen.

For Nest-Sotra har tapt samtlige kamper hittil og ligger på bunnen av 1.-divisjon.

–Det er ikke helt krise ennå, men en forferdeli­g dårlig start i hvert fall. Noe må gjøres, så får vi samle oss i morgen og finne ut hva vi skal gjøre på veien videre, sier midtbanesp­illeren og legger til:

– Men vi må ikke gi opp ennå. Det har bare gått fire kamper, og vi kan fort vinne fire kamper på rad. Men vi får begynne med å slippe inn faerre mål og score mer. Det er rett og slett for dårlig av hele laget.

Ull/Kisa i ledelsen

De første ti minuttene hadde Nest-Sotra ballen mest, og hadde god kontroll på Ull/Kisa.

Kampens første store mulighet var det også hjemmelage­t som sto for, da Johnny Furdal kom i skuddposis­jon etter 15 minutter. Skuddet fra midtbanesp­illeren gikk like til side for mål, og Ull/ Kisa slapp med skrekken.

Det skuddet skulle nok Furdal og Nest-Sotra ønske gikk inn, for fem minutter senere var det Ull/ Kisa som var farlig.

Først traff Eric Kitolano tverrligge­ren, før Kristoffer Hansen sendte Ull/Kisa i føringen bare minuttet senere etter en overgang.

– Fotball blir avgjort ved å score mål. De scoret flere mål enn oss og var bedre i begge bokser, sier Furdal.

Bortelaget kontroller­te resten av 1. omgang, men på overtid hadde Alexander Dang og NestSotra muligheten til å utlikne før pause. Spissen sto helt fri, men headingen ble altfor svak og gikk rett i klypene til keeper Stefan Hagerup.

Ull/Kisa gikk fortjent til pause med 1–0 ledelse.

– Det har vaert litt stang ut, men det kommer av at vi ikke er gode nok. Har du kvalitet går det ofte med deg, og akkurat nå mangler vi det. Det butter imot, og da er det lett for at vi graver oss mer ned, istedenfor å ta tak og vaere gode etter at vi havner under, sier Furdal.

Landro: – Ikke bekymret

Nest-Sotra tok ut Mads Songve i pausen, og stilte med friske bein i Morten Bjørlo til 2. omgang. Nest startet offensivt, men etter 58 minutter fikk hjemmelage­t en kalddusj som nok var kaldere enn det tette regnet over Ågotnes Stadion. Nicolay Solberg fant en umarkert Ole Andreas Nesset, som enkelt økte ledelsen til 2–0 for Ull/Kisa.

Nest-Sotra ble aldri farlige for Ull/Kisa, som kontroller­te resten av kampen.

– Dette er den svakeste kampen vi har spilt på flere år. Det må vi bare vaere ydmyke og si, og når du presterer en sånn prestasjon, tror jeg sjansen er ganske stor for at jeg som trener har tatt ut feil lag, sier trener Steffen Landro.

Fire minutter før slutt gjorde bortelaget ydmykelsen enda større da de økte til 3–0 ved Hansen.

Dermed endte det med enda et tap for Nest-Sotra.

– I 1. divisjon snur ting utrolig fort. Du kan vinne fire kamper og tape fire. Det skjer med de store og det skjer med de svake. Vi må bare jobbe oss igjennom det, og vaere gode nok til å få en «winning streak». Det kommer vi aldri til å slutte å tro på, sier Landro.

– Du er ikke bekymret?

– Nei, det må mye mer til for at jeg blir bekymret. Prestasjon­ene våre har vaert så bra over tid nå, at fortsetter vi å spille sånn, kommer poengene. 1. divisjon fotball, herrer Ågotnes Stadion, 401 tilskuere

Dommer: Daniel Higraff

Gule kort: Sondre Liseth, NestSotra

Mål: 0–1 Kristoffer Normann Hansen (20.), 0–2 Ole Andreas Nesset (58.), 0–3 Kristoffer Normann Hansen (86.)

Nest-Sotra (5–4–1): Yann-Alexandre Fillion – Erlend Hellevik Larsen, Ståle Steen Saethre, Bjarte Haugsdal, Petter Havsgård Martinsen (Edvardsen fra 79.), Mads Bjørsvik Songve (Bjørlo fra 46.) – Haris Cirak, Johnny Furdal, Halldor Østervold Stenevik (Liseth fra 62.), Kristoffer Nesse Stephensen – Alexander Dang.

 ??  ?? ÅRETS SVAKESTE: Nest-Sotra-trener Steffen Landro mener kampen mot Ull/Kisa var årets svakeste av Nest-Sotra.
ÅRETS SVAKESTE: Nest-Sotra-trener Steffen Landro mener kampen mot Ull/Kisa var årets svakeste av Nest-Sotra.
 ??  ?? TAP: – Det er tungt, sier Johnny Furdal om Nest-Sotras tapsrekke.
TAP: – Det er tungt, sier Johnny Furdal om Nest-Sotras tapsrekke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway