Bergens Tidende

De ti siste minuttene av lokaloppgj­øret måtte treneren gå seg en tur

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

– Den verste straffen jeg har hatt i mitt liv, sier Sandviken-treneren om å ikke vaere på trenerbenk­en.

Etter at han sparket i en vannflaske i oppgjøret mot Trondheims-Ørn, ga Norges Fotballfor­bund Alexander Straus to kamper karantene.

Dermed fikk ikke Sandvikent­reneren ledet laget i helgens lokaloppgj­ør mot Arna-Bjørnar.

– Det er den verste straffen jeg har hatt i mitt liv. At du ikke kan påvirke noe som helst og står inne i et bur på toppen der, sier Straus og peker mot mediehuset på Arna Idrettspar­k.

Tok en tur de siste ti

Straus ble plassert i samme bygg som presse og speaker, og måtte se kampen derfra. Det ga ikke mersmak hos Sandvikent­reneren, som til slutt valgte å forlate bygget.

– Det er fryktelig å vaere kneblet og ikke kunne gjøre noe, så de siste ti minuttene gikk jeg meg en tur oppe i borettslag­et bak Arna Stadion, fordi det ble så ulidelig spennende, sier Straus.

Spenning var det ikke mangel på i lokaloppgj­øret lørdag, men Straus fikk se Sandviken kjempe seg til seier, og sikre tre viktige poeng. Det med trenervika­rene Stine Andreassen og tidligere Sandviken-trener Øyvind Nordtveit.

– Jeg sa før kampen at jeg var ekstremt trygg på de menneskene som styrer dette. Dette er noe vi gjør sammen, det er ikke noe enkeltmann­sshow, sier Straus.

– Vi ville spille for ham

At Straus ikke var på trenerbenk­en lørdag, merket Sandviken-spillerne.

– Han prater jo mye og er giret og veldig engasjert. Så det la vi merke til, sier Ingrid Altermark og smiler.

Etter å ha trent med Straus i forkant av kampen, ønsket spillerne å ta seieren for treneren.

– Vi visste jo at han var her, så vi ville jo spille for ham og vise hva vi kan, sier Altermark og legger til:

– Kanskje det kan vaere en god ting også, at vi ikke hører ham hele tiden.

Stolt trener

Nå gjenstår én kamp før Straus er tilbake på sidelinjen. Det ser han frem til.

– Nå har jeg én gang til jeg skal stå sånn som dette, så det blir jo fryktelig. Men nå begynner Stine å bli varm, og Øyvind er jo varm. Så hvis det blir seier der også, så kanskje jeg skal holde meg vekke resten av kampene også, sier Straus spøkefullt.

For selv om han ikke fikk vaere involvert i kampen, var Sandviken-treneren svaert fornøyd med det spillerne hans viste, saerlig i 2. omgang.

– Det jentene la ned i 2. omgang, det beveger noe i deg. Når du så hvordan de løp. Det så ikke alltid pent ut, for vi måtte spille etter forholdene, men organiseri­ngsmessig og ifølge kampplanen som vi la i uken, fungerte dette 100 prosent, sier Straus. Toppserien fotball, kvinner Arna Idrettspar­k, 319 tilskuere

Dommer: Emilie Rodahl Dokset, Bekkelaget­s SK

Ingen kort.

Mål: 1–0 Maria Brochmann (35.),

1–1 Kennya Cordner (61.), 1–2 June Hammerslan­d (73.). Arna-Bjørnar (3–4–3): Josefine Ervik – Helene Lokøy Gloppen, Ingrid Østervold Stenevik, Maria Dybwad Brochmann – Vilde Bøe Risa, Elise Isolde Stenevik (Fields fra 81.), Karoline Heimvik Haugland, Cecilie Redisch Kvamme – Emilie Nautnes, Lisa Fjeldstad Naalsund, Amalie Vevle Eikeland (Bjelde fra 76.).

Sandviken (4–5–1): Nora Neset Gjøen – Stine Hovland, June Roa Hammerslan­d, Kristina Grøndal, Karoline Isabell Bakke – Ingrid Marie Spord, Tatiana Matveeva (Altermark fra 69), Camilla Ness Ervik, Amanda Perez (Nygard fra

81), Marije Brummel – Kennya Cordner.

 ?? FOTO: BENEDICTE A. BAKKEN ?? TRENERVIKA­R: Stine Andreassen er trenervika­r for Alexander Straus mens han har karantene.
FOTO: BENEDICTE A. BAKKEN TRENERVIKA­R: Stine Andreassen er trenervika­r for Alexander Straus mens han har karantene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway