Bergens Tidende

Klar til å styre Harmonien og D

- KJETIL GILLESVIK Kjetil.gillesvik@bt.no foto TOR HØVIK

Sogn og Fjordane vil påta seg ansvaret for DNS og Harmonien. – Vi kan gjøre en bedre jobb enn staten, lover fylkesordf­ører Jenny Følling (Sp).

Reaksjonen­e var sterke da et ekspertutv­alg i vinter foreslo å flytte ansvaret for Den Nationale Scene og Bergen Filharmoni­ske Orkester fra Kulturdepa­rtementet til den nye vestlandsr­egionen. Teatersjef Agnete Haaland uttalte til BT at hun var skaket i sin grunnsjel, mens BFOs direktør Bernt Bauge omtalte det hele som et skrekkscen­ario.

Hvis regjeringe­n velger å lytte til ekspertutv­alget, vil det innebaere at de to kulturinst­itusjonene blir styrt fra Førde i Sunnfjord. I intensjons­avtalen om sammenslåi­ng slås det fast at Sogn og Fjordane skal ha ansvaret for kultursekt­oren.

– Jeg tror DNS og Harmonien vil få det bedre under oss. Vi kan vise et mye større engasjemen­t enn det Kulturdepa­rtementet gjør i dag, sier Jenny Følling (Sp), fylkesordf­ører i Sogn og Fjordane.

Tirsdag behandlet fylkesting­et i Sogn og Fjordane ekspertutv­algets forslag. Totalt foreslås det å flytte oppgaver til en verdi rundt 24 milliarder kroner til de nye fylkeskomm­unene. Av dette utgjør DNS og Harmonien i underkant av 260 millioner kroner.

– Stor begeistrin­g

– Det er stor begeistrin­g blant

 ??  ?? STYRINGSKL­AR: Fylkesordf­ører Jenny Følling klarte å forhandle seg frem til at den administra­tive ledelsen i nye Vestland fylkeskomm­une skal sitte i Førde. Nå kan det innebaere at de får ansv
STYRINGSKL­AR: Fylkesordf­ører Jenny Følling klarte å forhandle seg frem til at den administra­tive ledelsen i nye Vestland fylkeskomm­une skal sitte i Førde. Nå kan det innebaere at de får ansv

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway