Bergens Tidende

Havnet i tunnelvegg­en

-

BERGEN KL. 05.44: En kvinne ble fraktet til Bergen legevakt etter at hun kjørte i tunnelvegg­en i Gaupåstunn­elen natt til mandag. Kvinnen hadde smerter i nakken etter ulykken. Ifølge operasjons­leder Terje Magnussen er det mistanke om at kvinnen har sovnet bak rattet. Politiet har opprettet sak og tatt beslag i kvinnens førerkort. Bilen var ikke kjørbar etter ulykken. BERGEN KL. 08.48: En Fana-mann i andre halvdel av 20-årene er i Bergen tingrett dømt til 90 dagers betinget fengsel for seks tilfeller av svindel på Finn.no. I løpet av en uke i fjor vår fikk han overført penger fra fem personer for en iPhone 7, men kjøperne så aldri snurten av telefonen. I samme periode la han også ut en Rolex Submariner for salg. Han fikk overført 63.300 kroner, fortsatt uten at kjøper fikk noe. Mannen tilsto svindelen i en tilståelse­ssak før helgen. Han er også dømt til å betale tre av svindelofr­ene totalt 73.720 kroner. opp Fløyen, kom i kontakt med politiet i Strandgate­n. Han skal ha gjort «Hitler-hilsen» til politi som sto ved en sperrepost. Etter hvert skal han ha blitt så aggressiv at han fikk håndjern på. Etter det, forklarte et politivitn­e i retten, ble mannen stående og rope «nigger» høyt. Mannen nektet straffskyl­d. VÅGSØY KL. 16.05: Redningsma­nnskap rykket ut til Totland i Vågsøy kommune etter melding om en båt som hadde veltet og en person som havnet i sjøen. Et redningshe­likopter fant en mann i sjøen. Mannen i 80-årene fikk hjerte- og lungeredni­ng om bord i helikopter­et, men livet sto ikke til å redde, opplyser Vest politidist­rikt mandag kveld.

år gammel. BERGEN KL. 16.13: Etter noen dager med sommertemp­eraturer i forrige uke, er vaersituas­jonen nå tilbake til normalen. I slutten av denne uken varsler meteorolog­en kjølige netter i Bergensomr­ådet. –Det blir ikke veldig mye under null, men vi får et par minusgrade­r og gradvis litt

Siri og Brian Davis med datteren Nora, som den gang var tre kaldere. Natt til mandag blir kaldest med minus to til minus fem, sier vakthavend­e meteorolog Siri Wiberg i Vaervarsli­nga. De nestene dagene ventes nedbør og gråvaer før et lite høytrykk og østavind sørger for en bedring inn mot helgen. BERGEN KL. 14.35: Nora Davis kom til verden på Kvinneklin­ikken i Bergen i august 2012 med omfattende fødselsska­der. BT har flere ganger skrevet om familien Davis, som er bosatt i USA. Norsk pasientska­deerstatni­ng (NPE) har tilkjent Nora full erstatning, men familien krever å få erstatning stor nok til å dekke helseutgif­ter og livslang pleie i USA. Dette koster mange ganger så mye som de har fått. I USA må de betale for mye som er gratis i Norge. Familien klaget på vedtaket til NPE, men måtte vente to og et halvt år på endelig avgjørelse i Pasientkla­genemnda. Nemnda øker beløpet med oppunder 300.000 kroner, men avviser å gi erstatning ut fra amerikansk­e forhold. Siri Davis sier til Bergens Tidende at de nå tar Noras sak til retten.

 ??  ??
 ??  ?? FAMILIEN:
FAMILIEN:
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway