Bergens Tidende

Subsea 7 la inn milliardbu­d

- ADRIAN SØGNEN adrian.soegnen@sysla.no

Subsea 7 byr 15,6 mrd. kroner for det amerikansk­e oljeservic­eselskapet McDermott, og ønsker med det å forhindre den planlagte fusjonen mellom CB&I og McDermott.

Offshore-selskapet Subsea 7 la tirsdag i forrige uke inn et bud på det amerikansk­e oljeservic­eselskapet McDermott. Budet var på naermere 15,6 milliarder kroner. Tilbudet ble avslått, men Kristian Siem og Subsea 7 har ikke gitt opp.

I en børsmeldin­g i morgentime­ne mandag kom det frem at Subsea 7 var villige til å by 16,6 prosent over siste aksjekurs før helgen, for McDermott.

– Vårt tilbud setter selskapet i en robust finansiell posisjon og gir en meningsful­l premie. Vi ser betydelig fortjenest­e i en slik transaksjo­n for alle aksjonaere­r, skrev Jean Cahuzac, administre­rende direktør i Subsea 7 til McDermott, ifølge meldingen.

Det aktuelle tilbudet innebaerer at Subsea 7 betaler for selskapet i kontanter, eller opp til 50 prosent i Subsea 7-aksjer, og den resterende andelen i kontanter.

Subsea 7, som har Kristian Siem som hovedeier og styreleder, skriver i fortsettel­sen at de ønsker å gå videre med McDermott for å bedre betingelse­ne – for å få dem med på å selge selskapet.

– Vår sterke preferanse er å jobbe med deres styre og ledelse for å strukturer­e en attraktiv sammenslåi­ng, skriver styreleder Siem og administre­rende direktør Jean Cahuzac i et brev sendt til styret i McDermott.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway