Bergens Tidende

– En skrekkhist­orie uten bevis

- BIBIANA PIENE, NTB utland@bt.no

Mens påtalemynd­igheten mener Peter Madsen må dømmes til fengsel på livstid, krever forsvarere­n at han kun må dømmes til seks måneders fengsel for likskjendi­ng.

Aktor Jakob Buch-Jepsen la mandag ned sin påstand i rettssaken mot den danske ubåtkaptei­nen og oppfinnere­n Peter Madsen, som står tiltalt for drap, seksuelle overgrep og likskjendi­ng av den svenske journalist­en Kim Wall.

Han ønsker i første rekke at Madsen dømmes til fengsel på livstid, subsidiaer­t til forvaring. Omstendigh­etene i saken tilsier en så streng straff, sa han i Københavns tingrett mandag.

– Denne saken er blottet for formildend­e omstendigh­eter, slo Buch-Jepsen fast.

– Finnes ikke bevis

Madsens forsvarer Betina Hald Engmark slo i sin prosedyre hardt tilbake og hevdet at det ikke kan bevises at Madsen faktisk drepte Wall.

– Det er ikke så mye som en skygge av bevis. Aktor har ikke hatt ett håndfast bevis. Kim Wall er ikke død som følge av en forsettlig handling. Aktor har fremlagt en gyselig historie, vi kan kalle den en skrekkhist­orie. Den bygger ikke på beviser, den bygger alene på antakelser, sier hun.

Forsvarere­n krever dermed at Madsen frifinnes for punktet om drap i tiltalen. Fra før har han erkjent skyld i å partere liket av Kim Wall og kvitte seg med delene på sjøen.

Madsen: Veldig lei meg

Forsvarere­n mener derfor at Madsen bare må dømmes til seks måneders fengsel for likskjendi­ng.

– Det mangler noe logikk i den historien som aktor forteller. Det er neppe snakk om beviser, i høyden svake indisier, sier Engmark.

Mot slutten av rettsmøtet fikk Madsen det siste ordet, men den drapstilta­lte mannen fattet seg i korthet.

– Det eneste jeg vil si er at jeg er veldig lei meg for det som har skjedd, sa han.

Endret forklaring

I retten har Madsen hevdet at Kim Wall døde som følge av kullosforg­iftning. Under politiavhø­rene har han imidlertid flere ganger endret forklaring om hva som skjedde 10. august i fjor, da han og Wall la ut på tur i ubåten. Men Engmark avviser at dette betyr at han lyver.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway