Bergens Tidende

Røthe fekk fornya tillit

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Sjur Røthes knallsterk­e sesongavsl­utting i NM betydde truleg meir for sjølvkjens­la enn uttaket.

Måndag blei langrennsl­andslaga for sesongen 2018– 2019 presentert. Petter Northugs retur blei det store samtaleemn­et, men det var ein ørliten spenning knytt til landslagsf­ramtida til Sjur Røthe (29).

– Det er alltid litt spennande, for ein veit aldri, seier Røthe til BT etter pressekonf­eransen.

Fekk gode indikasjon­ar

Vossingen sleit med å finna ut av eit ryggproble­m tidleg i sesongen, og før jul fekk han diagnosen Bekhterevs sjukdom. Han måtte bryta Tour de Ski, og til slutt brast også OL-draumen.

NM del to blei derimot ein gedigen opptur. Fyrst blei det gull på ti kilometer klassisk, før han toppa helga med gull på femmila etter ein dramatisk innspurt.

– Eg var spesielt nøgd med tikilomete­ren, og det var stort å bli norsk meister, seier Røthe.

– Måtte du visa deg verdig ein plass på laget under NM?

– På ein måte, ja, samstundes så fekk eg gode indikasjon­ar på slutten av sesongen at den kunne setjast litt på sjukdomsko­ntoen, så det betydde vel meir for mi eiga kjensle enn uttaket, seier Røthe.

Landslagss­jef Vidar Løfshus sa følgjande om Røthe på pressekonf­eransen:

– Vi veit kva som bur i han. Han har hatt ein litt tøff sesong, fått ein diagnose, men har jobba veldig bra saman med helseteame­t og funne ut av plagene. På slutten av sesongen viste han kvifor han fortener å vera med på laget.

– Opp og ned

Røthe gir kombinasjo­nen medisineri­ng og tett oppfølging frå støtteappa­ratet, saman med rett trening, mykje av aera for at han har løyst sjukdomsut­fordringa.

– Det går framleis litt opp og ned. Om eg trenar lite, eller ingenting, så kjem det litt tilbake. Eg fomla litt i blinde midtvegs i sesongen, men har byrja å naerma meg normalen att, seier Røthe.

NM-gulla gav vossingen svar på at han gjorde mykje rett i sesongen som var. Det store målet neste sesong er VM-femmila i Seefeld.

– Den blir fokus nummer ein, to og tre, og mykje av treningsar­beidet vil bli lagt mot den, men då må ein også vera god i forkant. Mykje skal skje før den tid, seier Røthe.

Sjå oversikt over neste års landslag i resultatbø­rsen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway