Bergens Tidende

Millionbon­us til Dagen-sjef

- EIVIND FONDENES eivind.fondenes@bt.no

Salget av Eiendomsme­glerguiden ga klingende mynt i kassen til Mediehuset Dagen AS – og en solid bonus til konsernsje­fen.

I fjor solgte Mediehuset Dagen AS tjenesten Eiendomsme­glerguiden til Schibsted. Det sørget for et solid overskudd for konsernet i 2017.

En som kom spesielt godt ut av salget var konsernsje­f Geir Morten Nilsen. Han fikk en bonus på 2,25 millioner kroner.

Den kom på toppen av årslønnen på 1,1 millioner og andre godtgjørel­ser på 77.480 kroner.

Konsernets årsregnska­p for 2017 viser at toppsjefen fikk utbetalt totalt 3,4 millioner kroner i fjor.

Inngikk avtale om bonus

Konsernet eier blant annet den kristne avisen Dagen, og en rekke andre underselsk­aper.

Ett av disse selskapene er Dagen Utvikling AS, som igjen eide deler av selskapet Royal Innovation AS. Dette er et ITselskap som utviklet og drifter Eiendomsme­glerguiden, en nettside hvor kunder kan skrive omtale av eiendomsme­glere.

Dagen Utvikling AS satt på 40 prosent av aksjene i Royal Innovation, mens Schibsted Vekst AS eide resten. I fjor kjøpte Schibsted opp alle aksjene i selskapet. Salget utløste konsernsje­fens lukrative bonusavtal­e.

Konsernsje­f Geir Morten Nilsen vil ikke kommentere saken, men henviser til styreleder Nils Arnt Lines i Mediehuset Dagen AS.

– Vi påtok oss et betydelig prosjekt da vi kjøpte Royal Innovation i 2013. Geir Morten Nilsen hadde en stor og krevende rolle i prosjektet, som medførte mye ekstraarbe­id. Derfor inngikk vi tidlig en avtale om at han skulle få noe ekstra tilbake om vi endte med et suksessalg, sier Lines.

Solgt for 15 millioner kroner

Bonusavtal­en innebar at Nilsen ville få 15 prosent av salgssumme­n for salget av aksjene i Royal Innovation AS.

«Bonusen ville bare bli utbetalt dersom salgssumme­n ble minst 15 millioner kroner og transaksjo­nen ble gjennomfør­t innen utløpet av 2020», heter det i notene til årsregnska­pet.

Aksjene ble solgt til Schibsted for nøyaktig 15 millioner kroner.

– Det var et veldig godt prosjekt, men utrolig arbeidskre­vende. Det var riktig tid å selge på, og vi fikk en bra pris. Nilsen var en nøkkelpers­on, og fortjente denne bonusen, sier Lines.

15,2 millioner i pressestøt­te

Konsernet har også en annen god inntektski­lde gjennom pressestøt­ten som avisen Dagen får av staten. I fjor mottok avisen 15,2 millioner i pressestøt­te over statsbudsj­ettet.

Lines har imidlertid ingen betenkelig­heter med at konsernsje­fen fikk millionbon­us, samtidig som konsernets avis mottar pressestøt­te.

– Selskapet vi solgte ble eid av et eget selskap, nemlig Dagen Utvikling AS. Det var fra dette selskapet bonusen ble belastet. Pressestøt­ten beregnes ut fra avisens opplagstal­l. Avisen er i tillegg et annet selskap i konsernet, sier Lines.

Salget ga solid overskudd

Salget

av

Eiendomsme­glerguiden ga uansett et solid resultat for Mediehuset Dagen AS, som endte med et resultat før skatt på 7,8 millioner kroner. En kraftig oppgang fra året før, hvor de fikk et underskudd på 5,3 millioner.

Lines sier overskudde­t kommer godt med til den videre driften av avisen.

– Vi er veldig opptatt av å sikre et langsiktig liv for avisen. Det er avisen som er vårt primaere fokus. Men vi er veldig stolte av det vi fikk til med Royal Innovation, og det kan tenkes at vi inngår i nye tilsvarend­e prosjekter i fremtiden, sier han.

 ?? ARKIVFOTO: MARITA AAREKOL ?? KNALLBONUS: Konsernsje­f i Mediehuset Dagen AS, Geir Morten Nilsen, fikk en solid bonus i fjor.
ARKIVFOTO: MARITA AAREKOL KNALLBONUS: Konsernsje­f i Mediehuset Dagen AS, Geir Morten Nilsen, fikk en solid bonus i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway