Bergens Tidende

Brann vil prøve å kjøpe Sahin-Radlinger

- ANDERS PAMER anders.pamer@bt.no

Brann vil se om det er mulig å kjøpe den innleide keeperen. Han koster flesk.

Samuel Sahin-Radlinger er på lån til Brann fra den tyske toppklubbe­n Hannover 96. Han har spilt seks gode kamper for Brann i årets serie, og Radlinger er helt sentral i Branns «nye» måte å spille på. Ettersom østerriker­en er så komfortabe­l med ballen i beina, kan han bortimot brukes som en pasningsse­ntral aller bakerst. Dette gjør Brannforsv­aret i stand til å håndtere alle motstander­e som ønsker å stresse dem ved å benytte høyt press.

Branns sportssjef Rune Soltvedt bekrefter nå at han er i gang med å kartlegge om det er mulig å kjøpe spilleren og gjøre ham til Brann-mann på permanent basis.

– Vi kan ikke vente for lenge i en slik sak. Vi har allerede gjort våre sonderinge­r, sier Soltvedt til BT.

– Det er ikke låst

Haken er at Radlinger er på lån kun i denne sesongen. I avtalen mellom klubbene er det avtalt en opsjonssum. Bergens Tidende kjenner til at den ligger på omkring fire millioner norske kroner. Soltvedt vil ikke kommentere noen tall, og sier dette om opsjonen:

– Den er høy, for å vaere oss. Men det kan gå an å forhandle på slike opsjoner, også. Det er ikke låst, så om spilleren selv og klubbene ønsker å få til noe, er det kanskje mulig, sier Soltvedt.

Radlinger hadde Bundesliga-lønn og Brann forhandlet frem en pakke i forbindels­e med utlånet som gjør at østerriker­en fortsatt får dekket en ukjent del av denne fra klubben som fremdeles eier ham. Også en personlig kontrakt kan medføre problemer.

4 x «veldig»

Radlinger og hans kone Sila Sahin venter barn, og paret har i flere sammenheng­er uttrykt seg positivt både om Bergen og om Brann. Dersom en permanent avtale skal komme på tale, vil naturligvi­s Radlingers ønske vaere avgjørende for om det er mulig.

Begeistrin­gen er i alle fall gjensidig, sett fra klubbens side. Soltvedt varter opp med intet faerre enn fire gradsadver­b på spørsmål om hvilket inntrykk 25-åringen allerede har gjort i Bergen:

– Han har gitt oss et veldig, veldig, veldig, veldig godt inntrykk. En utrolig fin person som betyr mye for oss. Samuel er en god keeper i tillegg, han har en vaeremåte og en profesjona­litet som er strålende og bidrar glimrende i spillergru­ppen, beskriver Soltvedt.

– Han er østerriksk, men har likevel denne tyske grundighet­en og profesjona­liteten i alle sammenheng­er. Der er det lite som overlates til tilfeldigh­etene.

– Jeg kan ikke lyve

Brann besøkte Radlinger i Tyskland flere uker før januarover­gangen var et faktum. Der fikk Soltvedt og keepertren­er Dan Risnes se ham i aksjon i en internkamp.

– Vi visste på forhånd at han var god med beina. I Tyskland fikk vi det inntrykket bekreftet – da vi så ham spille, opplevde vi at han var meget presis.

– Er han enda bedre med ballen i beina enn dere først trodde?

– Ja, jeg kan ikke lyve og si noe annet. Han har gitt oss en ny dimensjon i spillet vårt – vi ser at vi nå er flinkere til å spille av lag som møter oss med høyt press.

– Hvor realistisk er det at dere klarer å få kjøpt ham?

– Tja. Si det. Det virker på oss som at han er veldig glad for å komme til Norge og for å vaere en del av Brann. Det oppfatter vi som helt genuint og ekte, at både han og konen trives. Det gjør at vi i hvert fall vil undersøke om det er mulig å få til noe.

BT henvendte seg til Brann for å få anledning til å spørre Radlinger om hans tanker om fremtiden. Via mediesjef Gorm Natlandsmy­r ble det formidlet at Brann-troppen fredag hadde fri og ikke skulle forstyrres.

 ?? ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE ?? ØNSKET: Brann har sett nok. Nå sonderer sportssjef Rune Soltvedt om det er mulig å kjøpe den innleide keeperen Samuel Sahin-Radlinger fra tyske Hannover.
ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE ØNSKET: Brann har sett nok. Nå sonderer sportssjef Rune Soltvedt om det er mulig å kjøpe den innleide keeperen Samuel Sahin-Radlinger fra tyske Hannover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway