Bergens Tidende

Carlsen slo han som erter ham mest

- NICHOLAS BERGH nicholas.bergh@aftenposte­n.no

Verdensmes­ter Magnus Carlsen naermer seg nå ny turnerings­seier.

Etter en remis-bonanza innledning­svis, har storturner­ingen Shamkir Chess i Aserbajdsj­an nå våknet til liv. Og det er Magnus Carlsen (27) som håndterer det best.

Fredag vant Carlsen med svarte brikker mot rivalen Anish Giri. Etter 43 trekk var det hele over. Dermed kan kun et tap for Ding Liren i siste runde koste Carlsen turnerings­seieren.

Carlsen innledet turneringe­n med fire strake remiser. Men nå er nordmannen plutselig i siget, med fire seire på de fire siste partiene.

– Det er litt tilfeldig. I noen partier hadde jeg flere sjanser etter åpningen. Jeg vil ikke si at nivået på spillet mitt har endret seg. Det har vaert ganske middelmådi­g hele veien. Men nå får jeg hvert fall flere sjanser. Sånn går det noen ganger. Folk blir mer slitne og gjør flere tabber. For meg kan jeg bare fokusere på meg selv, sier Carlsen på pressekonf­eransen etter partiet.

Nederlands­ke Giri har hatt en positiv statistikk mot Carlsen.

Giri vant første gang duoen møttes – allerede for syv år siden. Deretter fulgte en lang remisrekke. Men fredag tok Carlsen sin andre seier over Giri. Dermed leder Carlsen endelig an i innbyrdes oppgjør. Det tok ham 2657 dager.

Giri er den som har erter Carlsen mer enn noen annen konkurrent. Duoen er stadig i tottene på hverandre på Twitter – om enn alltid med et glimt i øyet.

Da spillerne ble bedt om å diskutere nettmobbin­g på fredagens pressekonf­eranse, kom Giri med en kommentar som fikk Carlsen til å glise:

– Den slemmeste personen i mitt tilfelle er Magnus, men det håndterer jeg.

 ?? FOTO: SHAMKIRCHE­SS.COM ?? VANT: Magnus Carlsen under fredagens parti mot Anish Giri.
FOTO: SHAMKIRCHE­SS.COM VANT: Magnus Carlsen under fredagens parti mot Anish Giri.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway