Bergens Tidende

Gi oss et hundejorde

- AGNETE G. HAALAND

Hundeeier bosatt på Sydneshaug­en hundejorde hvor byens hunder kan gå løs og sosialiser­e seg med andre hunder!

OSLOS VAKRESTE PARK, FROGNERPAR­KEN, har gjort plass til et eget hundejorde. Det fungerer helt strålende. Bergens vakreste park bør også få et slikt jorde. I dag finnes det ingen slike i sentrum, men det finnes en rekke hunder som valser gatelangs og snuser og glefser mens de er bundet til båndet som eieren holder.

Hunder som går løse, er mye tryggere enn hunder som er i bånd. Men for å kunne gå løs og trene seg på samvaer med andre hunder, trengs et fristed hvor det er lov å slippe hundene løs.

DET NEVNTE OMRÅDET I DEN ØVRE DELEN av Nygårdspar­ken er perfekt for dette. Store deler vender mot Universite­tet i Bergen, og det vakre, gamle smijernsgj­erdet mot Villaveien er nydelig restaurert. Det som trengs, er å sette opp et permanent gjerde mot parkens indre områder, en port og en søppeldunk til hundeposer.

Resultatet vil bli enda lykkeliger­e hundereier­e og gladere og mer sosiale hunder.

Grønn Etat er kommunens fagavdelin­g for parker, byrom, skog, natur- og friluftsar­ealer, og etaten ligger under Byrådsavde­lingen for byutviklin­g. Er ikke dette en god idé, byråd for byutviklin­g, Anna Elisa Tryti? HUNDENE HAR IKKE STEMMERETT, men det har hundeeiern­e. Og dette tiltaket vil glede flere enn du aner!

 ?? ARKIVFOTO: BÅRD BØE ?? PERFEKT: Den delen av Nygårdspar­ken som vender mot Universite­tet i Bergen, er perfekt som hundejorde, mener Agnete G. Haaland.
ARKIVFOTO: BÅRD BØE PERFEKT: Den delen av Nygårdspar­ken som vender mot Universite­tet i Bergen, er perfekt som hundejorde, mener Agnete G. Haaland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway