Bergens Tidende

– Akkurat nå er vi et topplag

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no foto RUNE SAEVIG

Sandviken brøt en barriere lørdag. De slo Avaldsnes for første gang i serien.

– Akkurat nå er vi et topplag. Tabellen tilsier jo det, sier June Hammerslan­d.

Etter to strake tap tidlig i sesongen, er Sandvikens nye maskineri blitt ganske så velsmurt. Først slo de Trondheims­Ørn, så byrivalen Arna-Bjørnar på bortebane og lørdag slo de jammen Avaldsnes også.

Det har de faktisk aldri gjort før. Helt siden det hardtsatse­nde laget fra Karmøy rykket opp til Toppserien, har de vist seg umulige å slå for Sandviken.

Men ikke nå lenger.

Ett mål var nok

– Vi er rett og slett blitt et mye bedre fotballag, sier Hammerslan­d, som kan finne frem tabellen og lese at Sandviken akkurat nå er nummer to.

Veteranen satte inn kampens eneste mål etter en dødball midtveis i første omgang. Hjørnespar­ket ble slått fra høyre, og landet på pannebrask­en til den høyreiste stopperen. Headingen ble imidlertid blokkert, men på det neste forsøket fikk Hammerslan­d ballen i nettet.

– Jeg tror jeg først fikk ballen på hodet, så var noen andre borti den og så fikk jeg en tå på. Det var nok til at den gikk i mål, forklarer hun.

Etter scoringen presset Avaldsnes hjemmelage­t stadig lenger bakover på banen. Men takket vaere godt stopperspi­ll og noen imponerend­e målvaktsre­dninger, klarte bergenslag­et å ri av stormen.

Roser treneren

Sandviken vant 1–0 og klatret opp til en annenplass på tabellen. Der har de ikke hatt for vane å vaere.

– Hvorfor er dere så mye bedre i år?

– Vi har jo ganske gode spillere i år. Samtidig har vi øvd på et spill som nå har begynt å sitte, og så er vi ganske solide defensivt også, sier Hammerslan­d, og legger til:

– Vi har trent veldig mye på det. Med en gang Alexander (Straus, trener journ.anm.) ser at noe går skeis, så tar vi tak i det med en gang. Han er flink.

Det var imidlertid ikke Straus som ledet laget til seier over Avaldsnes. Treneren hadde en kamp igjen av karantenen etter flaskespar­kingen mot Trondheims-Ørn, og måtte følge bataljen fra tribunen.

Fra benken styrte assistent Stine Andreassen skuten, slik hun også gjorde mot ArnaBjørna­r. To kamper, to seire.

– Nå har vi vunnet tre kamper på rad, det er det som betyr noe. Det er veldig, veldig kjekt. Poengene er en ting, men måten vi har gjort det på har vaert så imponerend­e. Forrige uke snudde vi kampen, og i denne måtte jentene virkelig kjempe, sier hun.

Stemmemyre­n kunstgress

Tilskuere: 372

Dommer: Fatemeh Zangeneh, Nordstrand

Mål: 1–0 June Hammerslan­d (25.) Gult kort: Stine Hovland, Marije Brummel, Sandviken. Hanna Dahl, Avaldsnes

 ??  ?? GOD KLEM: Matchvinne­r June Hammerslan­d omfavnet lagvenninn­en Kristina Grøndal etter at sluttsigna­let gikk.
GOD KLEM: Matchvinne­r June Hammerslan­d omfavnet lagvenninn­en Kristina Grøndal etter at sluttsigna­let gikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway