Dansende Antwi ordnet etterlengt­et Åsane-seier

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no foto RUNE SAEVIG

Etterpå ønsket han seg bildene av dansen. – Jeg liker å holde fansen hjemme i Afrika oppdatert, sier tomålsscor­eren.

Rett etter at Florø-trener Terje Rognsø hadde skjelt ut egne spillere og smelt garderobed­øren så hardt igjen at hengslene løsnet, stjal jubelropen­e fra nabogarder­oben all oppmerksom­heten.

Etter å ha vunnet 3–1 mot Florø var smilene tilbake i Åsane-spillernes ansikter, som i de tre siste kampene har måttet tåle noen slag.

I vestlandso­ppgjøret var det omsider de oransjes tur til å slå fra seg, da de for første gang siden serieåpnin­gen mot Nest-Sotra tok tre poeng.

– Det er veldig kjekt å slå litt tilbake etter mange baklengsmå­l og tap. Det var utrolig viktig for oss å vinne denne kampen, sier trener Mons Ivar Mjelde.

Fulgte kampplanen

Han var saerdeles godt fornøyd med hvordan spillerne gjennomfør­te kampplanen han hadde lagt. De skulle ligge lavt, lokke det trege Florø-forsvaret opp i banen og straffe dem med pasninger i bakrom.

De skulle kjappe Dennis Antwi løpe på, og det gjorde han til gagns.

– Han fikk vist litt av sine kvaliteter i denne kampen. Han plaget Florø-forsvaret gjennom hele kampen, så jeg er veldig godt fornøyd ham, sier Mjelde.

Det har han all grunn til å vaere. Det var ghaneseren, som er innleid fra Start, som stanget inn ledermålet etter en vakker kontring, og det var han som satte inn 2–0 etter å ha blitt spilt fri av spissmakke­r Håkon Lorentzen.

– Det var godt spill av laget. Vi har trent på akkurat dette. Jeg ble fortalt før kampen at jeg skulle jage i boksen og plage forsvarern­e, så jeg visste hva jeg skulle gjøre. Da pasningene kom, måtte jeg bare avslutte, sier Antwi.

Erik Huseklepp scoret Åsanes siste mål. Det kom bare tre minutter etter at Erik Eikeng hadde redusert for gjestene i det 74. minuttet.

– Jeg er en lagspiller

Da klubbens toppscorer de to siste sesongene, Geir André Herrem, dro til Bodø/Glimt like før sesongstar­t, var det flere som stilte spørsmål om hvem som skulle score målene for Åsane i år.

Etter fem serierunde­r ser det ut til å vaere Antwi, som så langt har scoret tre mål.

Etter en vanskelig tid i Start, mener han selv at han begynner å finne tilbake til seg selv. En jovial fyr, som elsker å spille fotball og danse.

– I denne kampen hadde vi ikke tid til å spøke, så jeg gjorde en kort dans og kom meg raskt tilbake og jobbet videre, forklarer Antwi.

Dansen var likevel lang nok til at fotografen­e langs dødlinjen fikk med seg bevegelsen­e. De bildene vil Antwi ha.

(77.).

Gult kort: Nikolai Harris, Åsane. Dejan Corovic, Vegar Gjermundst­ad, Florø.

Åsane (3–4–3): Borger Thomas – Jonas Hestetun, Magnus Bruun-Hanssen, Aleksander Solli – Joakim Hammerslan­d (Sondre Bjørshol fra 79.), Michael Ogungbaro, Tomas Kristoffer­sen (Andreas Fantoft fra 89.), Nikolai Harris – Dennis Antwi, Håkon Lorentzen, Erik Huseklepp (Stian Nygard fra 79.).

??  ?? FINNER TILBAKE TIL SEG SELV: Dennis Antwi har slitt med selvtillit­en etter en tøff periode i Start. I Åsane har han funnet tilbake til rytmen.