Bergens Tidende

– Statsråden sa jeg overreager­te

-

Tidligere Sp-rådgiver Ivar Vigdenes sier han beklaget upassende oppførsel overfor tidligere Natur og Ungdomlede­r Silje Ask Lundberg (bildet).

Vigdenes var politisk rådgiver for olje- og energimini­ster Ola Borten Moe i den rødgrønne regjeringe­n da han sendte en melding til Lundberg i 2013.

– Ferdig med saken

– Den gamle saken fra 2013 er jeg ferdig med. Vedkommend­e har beklaget, og vi har ikke noe uoppgjort mellom oss i dag. Jeg kommer derfor heller ikke til å kommentere denne saken ytterliger­e i mediene, skriver Lundberg på sin Facebook-side.

– Det stemmer at jeg hadde en tone overfor Silje som jeg, når jeg ble gjort bevisst på dette, ser at jeg ikke burde ha hatt. Jeg tok kontakt med en gang og beklaget, og vi har ikke noe uoppgjort i dag, skriver Ivar Vigdenes i en SMS til VG. Det var NRK som først omtalte saken.

«Sexy på TV»

Lundberg skriver at hun i flere møter med politikere­n «oppfattet tonen som i overkant uformell og flørtete».

– Da jeg fikk en melding etter en TV-opptreden med en kommentar om at jeg var «sexy på TV», diskuterte vi i ledelsen i Natur og Ungdom om vi burde varsle SMK om dette, skriver Lundberg.

Målet med varslingen var at SMK skulle gi klar beskjed til regjerings­apparatet om hvordan man skulle omgås representa­nter fra ungdomsorg­anisasjone­r, men etter det Lundberg kjenner til, sendte SMK aldri ut noen slik melding.

Kort tid etter varselet fikk hun imidlertid telefon fra statsråd Ola Borten Moe i departemen­tet der den politiske rådgiveren jobbet.

– I denne samtalen ble jeg fortalt at jeg overreager­te, at vedkommend­e bare så på oss som venner – og at jeg hadde handlet feil ved å varsle SMK, fordi jeg burde tatt dette direkte opp med vedkommend­e. Mot slutten av samtalen ble det foreslått at jeg bare skulle droppe saken, noe jeg også gjorde. Like etter ringte vedkommend­e, beklaget og la seg flat. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway