Bergens Tidende

Varsler aksjoner i ytre Åsane

- PÅL ANDREAS MAELAND paal.maeland@bt.no

Aksjonen «Stopp ytre bomring i Åsane» varsler at det vil bli aksjoner som kan ramme trafikken på E 39 i Åsane i korte perioder i ukene fremover.

BT har tidligere skrevet at innbyggern­e i nordre Åsane reagerer på at de skal få nye bomstasjon­er, uten å få noe igjen for pengene de betaler. de skal demonstrer­e, men sier at bilistene må forberede seg på at det jevnlig vil skje noe.

– Det er en veldig frustrasjo­n rundt dette med bompenger. Derfor gjør vi disse grepene frem til vi blir hørt, sier han.

– Men dette vil vel bidra til at køprobleme­ne blir enda verre?

– Ja, i korte perioder. Men det må handling til for å få oppmerksom­het fra politikern­e. Det er trist at det går utover trafikkbil­det en liten stund, men vi må bare dra det ut til vi får gjennomsla­g for kravene våre, sier Lindhjem.

Vil ikke bryte loven

Kravene er altså at Nyborgtunn­elen skal komme naermere realiserin­g, og at de nye bomstasjon­ene i ytre Åsane ikke kommer i drift før det skjer.

– Køen blir vi ikke kvitt før vi får bedre vei. Vi og bilistene lever med den køen uansett. Aksjonene våre kan selvsagt bli en irritasjon for noen en stund, men jeg tror mange vil se at det er for at det skal bli bedre på lang sikt, sier Lindhjem.

Han forsikrer at aksjoniste­ne ikke vil bryte loven eller sperre trafikken på andre måter enn det lovverket tillater.

13 nye bommer

Statens vegvesen og Bergen kommune forbereder oppføring av 13 nye bomstasjon­er, som vil bli en ytre bomring i byen. Bommene vil vaere på plass neste år.

– Vi har vaert opptatt av å se på rettferdig­hetsprinsi­ppet når vi har jobbet frem denne avtalen. Bosettings­mønsteret er annerledes i dag enn da bomstasjon­ene ble satt opp. Istedenfor å øke prisene, må flere nå dele på utgiftene, sa byråd Anna Elisa Tryti da bompengepa­kken ble lansert.

 ?? FOTO: EIRIK BREKKE ?? ER KLARE: Beboere i ytre Åsane har hisset seg opp over at det skal komme to nye bomstasjon­er i området, uten at de får noe igjen for pengene. Fra venstre Arild Markussen, Helge Bertelsen og Svend Lindhjem.
FOTO: EIRIK BREKKE ER KLARE: Beboere i ytre Åsane har hisset seg opp over at det skal komme to nye bomstasjon­er i området, uten at de får noe igjen for pengene. Fra venstre Arild Markussen, Helge Bertelsen og Svend Lindhjem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway