Bergens Tidende

Sendte Sogndal på hodet ut av cupen

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

I andre ekstraomga­ng sendte Eirik Kampenes med 2-1-scoringen Varden Amfi til himmels.

Andre runde i cupen byr ofte på noen cupbomber, og de fremmøtte fikk en aldri så liten en på Varden Amfi. I det 110. minuttet satte Fyllingsda­lens Eirik Kampenes inn 2–1 til hjemmelage­t.

– Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få så rent treff, men det var deilig å se den gå inn, sier Kampenes som jobbet med krampene siste halvtimen.

– Helt utrolig

På midten for Fyllingsda­len styrte en sogning med fortid i Sogndal 2.

– Helt utrolig. Jeg har jo alltid holdt med Sogndal og var godt fornøyd med trekningen. Etter ekstraomga­ngene føler jeg det var fortjent, sier vikjen Kristoffer Valsvik.

Trener Hiep Tran fikk se et lag som jobbet heroisk og som turte å spille ball mot laget som rykket ned fra Eliteserie­n forrige sesong.

–Det ble en liten eksplosjon på slutten. Dette er et absolutt høydepunkt i trenerkarr­ien, sier en utladet Tran, som har ledet lag i 2. runde to ganger tidligere.

Skrell før pause

Inngangen til kampen var langt fra ideell for Fyllingsda­len. Simen Hopsdal, Kjetil Kalve, lagets toppscorer, og Kasper Bergset måtte alle ut med skader i helgens kamp mot Stord. Dermed måtte Tran klare seg uten tre sentrale spillere. Eirik Bakke endret noe på laget som har spilt mest denne sesongen, men stilte likevel sterkt.

Like før pause smalt det på Varden. Kristoffer Valsvik får to innleggsfo­rsøk etter en corner, og det siste fant Henrik Nyland, som puttet ballen i nettet på første stolpe. 1–0 til pause.

– I første omgang turte vi å spille, og vi har spillere som er gode med ball, sier Tran.

Bakke tok grep i pausen og sendte innpå Stanisa Mandic og Ulrik Fredriksen, som dermed fikk et gjensyn med Varden Amfi. Sogndal tok fullstendi­g over banespille­t, men fikk ikke betalt for ballinneha­vet før etter 65 minutter. Soltvedt fant Eirik Birkelund fra venstre som satte ballen kontroller­t i mål.

– Vi burde puttet både to og tre, men de må sitte. Fyllingsda­len er et lag vi bør slå, men de var både gode og kyniske, sier Ulrik Fredriksen etter returen til Varden.

NM 2. runde Varden Amfi

Dommer: Andre Knudsen Arnholt, Østsiden Askøy FK. Tilskuere: 400

Mål: 1–0 Henrik Nyland 44. min,

1–1 Eirik Birkelund 65. min, 2–1 Eirik Kampenes 110. min,

Gult kort: Fyllingsda­len – Joachim Sundfør, Petter Ingebrigts­en, Knut-Idar Dalhus, Kaspar Bergset. Sogndal – Joachim Soltvedt.

Fyllingsda­len: Andreas Normann Eikum – Thor Kristian Ekerhovd Økland (78. Kaspar Bergset), Audun Kåre Øvrelid, Joachim Hatland (76. Mathias Wåge Raum), Petter Ingebrigts­en – Henrik Nyland, Kristoffer Valsvik, Tobias Heltne Alme – Knut-Idar Skjelten Dalhus, Daniel Campos (67. Benjamin Skulstad Sunde), Eirik Kampenes

Sogndal: Christian Kjetil Haug – Akeem Latifu, Per Magnus Steiring, Ole Martin Rindarøy

(64. Ulrik Flo), Tomas Olai Totland – Eirik Wilberg Schulze, Eirik Birkelund, Sixten Dalen Jensen – Lars Christian Eikhaug Kjemhus (46. Stanisa Mandic), Sigurd Hauso Haugen (46. Ulrik Fredriksen), Joachim Soltvedt

 ??  ?? Jonas Grønner og Deyver Vega kunne begge feire – SERIØSE: Eirik Kampenes til v. og Kristoffer Valsvik var strålende fornøyde med avansement i cupen. – Vi er en fin gruppe med seriøse spillere som står på for hverandre, og har en god trener, sier matchvinne­ren.
Jonas Grønner og Deyver Vega kunne begge feire – SERIØSE: Eirik Kampenes til v. og Kristoffer Valsvik var strålende fornøyde med avansement i cupen. – Vi er en fin gruppe med seriøse spillere som står på for hverandre, og har en god trener, sier matchvinne­ren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway