Bergens Tidende

Huseklepp tar skylden etter Åsanes straffetap

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

– Det er min skyld. Hadde jeg scoret, så hadde vi vaert videre, sier Åsane-profilen.

I den bitende kulden på Ågotnes ble det en lenger kveld enn de fleste hadde håpet. Men etter full tid var det ingenting som skilte rivalene Nest-Sotra og Åsane fra hverandre.

I en fotballkam­p full av temperatur, scoringer og uventede vendinger måtte til slutt avgjøres med en straffespa­rkkonkurra­nse.

Der hadde Åsane-stjernen Erik Huseklepp muligheten til å avgjøre som femte straffesky­tter, men han sendte ballen i skogen bak mål. Dermed måtte det flere straffetak­ere til, og til slutt ble lagkamerat Nikolai Harris syndebukke­n.

Hans bom sørget for at NestSotra går videre til tredje runde i cupen.

– Det er min skyld. Hadde jeg scoret, så hadde vi gått videre. Det er ikke hans (Harris’) feil. Hadde jeg gjort jobben min, så hadde han sluppet å ta straffen. Jeg har ikke bommet siden 2013, dessverre gjorde jeg det i dag, sier Huseklepp etter kampen.

Kontraster

Han hadde bestemt seg for et hjørne før straffen skulle tas, noen han vanligvis ikke pleier å gjøre. Dermed endte det med bom, og nye spillere fra hvert lag måtte i ilden.

Som åttende straffesky­tter gikk svenske Haris Cirak frem for Nest. Han scoret, etterpå tråkket Harris de lange stegene fra midtsirkel­en til straffemer­ket for Åsane.

–Jeg ville vaere blant de fem første, men det ville tydeligvis ikke Steffen (Landro). Jeg fikk gå frem da det var tre igjen, og da var det bare å sette den. Det var deilig å avgjøre, sier Cirak.

Harris sitter igjen med en annen følelse.

– Jeg hadde bestemt meg for å smelle den opp i hjørnet, men det gikk ikke sånn, sier Harris, og blir avbrutt av Huseklepp.

– Harris trenger ikke å bry seg om dette. Dette ligger på meg. Han er på ingen måte noen syndebukk, sier den tidligere Brann-vingen.

Dramatikk fra start til slutt

Før straffekon­kurransen var det en kamp som bølget frem og tilbake, til tross for at vinden bare blåste kraftig én vei. Nest tok tidlig ledelsen etter en scoring av Johnny Furdal, men Åsane slo tilbake på en dødball like etter pause da Andreas Fantoft stusset inn 1–1.

Men lagene var langt fra ferdigscor­et. Andreas Rødsand ga Nest tilbake ledelsen like etter, mens Nest-forsvarer Erlend Hellevik Larsen var uheldig og satte ballen i eget mål tolv minutter før slutt.

Dermed ble det ekstraomga­nger. Innbytter Erik Huseklepp ga Åsane en drømmeåpni­ng på dem med en scoring etter to og et halvt minutt, men i den andre ekstraomga­ngen dukket en annen innbytter opp på bakerste stolpe.

Alexander Dang skled ballen i mål. Kampen måtte avgjøres på straffer, og der bommet Åsane tre ganger, Nest-Sotra to.

– Viktig

– Jeg hadde løyet om jeg sa at dette ikke var viktig, sier Cirak.

For etter en begrederli­g start på sesongen, gjorde det godt å slå rivalen ut av cupen. Og det bare dager etter at de tok seriens første seier mot Strømmen.

– Dette er så viktig som det kan bli. Vi er et nyopprykke­t lag som alle ønsker å skubbe på, pirke i og se hvor mye vi tåler. Nå synes jeg vi ser ut som et lag som har noe her å gjøre, sier trener Steffen Landro, og legger til:

– Så må vi legge fra oss de tulletinge­ne som gjør at vi slipper inn mål.

Åsane-trener Mons Ivar Mjelde var selvsagt ikke i samme humør som kollegaen. Han tok likevel nederlaget med fatning.

– Det er bittert, men jeg synes vi matchet dem bra gjennom hele kampen. Da vi gikk opp i 3–2 hadde vi muligheten til å punktere kampen, men klarte det ikke. Da det ble straffekon­k, så ble det litt bingo, sier Mjelde.

Han fortsetter:

– Det hadde vaert surere å bli spilt ut og tapt på den måten. At vi må spille 120 minutter er kanskje det verste, vi burde avgjort det etter full tid. Dette blir en ekstra belastning for spillerne. NM, 2. runde Ågotnes idrettspla­ss

Tilskuere: 172

Dommer: Sivert Amland, Fana Mål: 1–0 Johnny Furdal (15.), 1–1 Andreas Fantoft (47.), 2–1 Andreas Rødsand (57.), 2–2 Erlend Hellevik Larsen (sm., 78.), 2–3 Erik Huseklepp (93.), 3–3 Alexander Dang (112.)

Gule kort: Sondre Liseth, Nest-Sotra. Dennis Antwi, Sondre Bjørshol, Magnus Bruun-Hanssen, Joakim Hammerslan­d, Åsane. Nest-Sotra (3–4–3): Egil Selvik - Bjarte Haugsdal, Ståle Steen Saethre, Erlend Hellevik Larsen Halldor Stenevik (Kristoffer Bidne fra 102.), Haris Cirak, Andreas Rødsand, Petter Martinsen - Kristoffer Nesse Stephensen (Morten Bjørlo fra 77.), Sondre Liseth (Alexander Dang fra 82.), Johnny Furdal.

Åsane (3–4–3): Borger Thomas - Jonas Hestetun, Magnus Bruun-Hanssen, Aleksander Solli - Sondre Bjørshol (Joakim Hammerslan­d fra 90.), Andreas Fantoft (Tomas Kristoffer­sen fra 76.), Michael Ogungbaro, Nikolai Harris - Viljar Birkeland, Dennis Antwi, Stian Nygard (Erik Huseklepp fra 63.).

 ??  ?? MANGE DUELLER: Johnny Furdal (til v.) var en av mange spillere som fikk juling på Ågotnes. Her i duell med Åsanes Magnus Bruun-Hanssen.
MANGE DUELLER: Johnny Furdal (til v.) var en av mange spillere som fikk juling på Ågotnes. Her i duell med Åsanes Magnus Bruun-Hanssen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway