Bergens Tidende

Steinalder ved Lagunen

-

også oss som faktisk bor i Krohnåsen.

Hvorfor er det så umulig å få bygget en praktisk fotgjenger­undergang der og en nede ved Toys’R’Us? Det gjør man andre steder i Europa, ved kjøpesentr­e og lignende, med trygghet for gående og flyt for de kjørende settes på agendaen, og blir fulgt opp!

ALLES TRIVSEL VIL STIGE vesentlig. Har Lagunen Eiendom råd til å bygge den skyskraper­en de holder på med nå, har de garantert også råd til å anlegge de to høyst nødvendige undergange­ne.

Bilistene er lei av denne forhistori­ske planløsnin­gen, og velger gjerne å handle andre steder. Helt forståelig, og det anbefales. VARG LUKAS FOLKMAN treffer godt i sin kritikk av Universite­tet i Bergens og forsknings- og høyere utdannings­sektorens bruk av midlertidi­g tilsetting.

I en kronikk publisert i BT 22.04, påpeker han at å få ned midlertidi­gheten har vist seg å vaere en seig oppgave. Dette til tross for våre egne uttalte ambisjoner og krystallkl­are politiske pålegg.

VED UIB HAR VI vedtatt at fast ansettelse skal vaere hovedregel­en også ved tidsavgren­sede, eksternt finansiert­e prosjekter. Forskersti­llinger knyttet til slik virksomhet med mer enn to års varighet, lyses nå normalt ut som faste stillinger. Administra­tivt ansatte tilsettes fast. I tillegg har vi satt i gang et arbeid for å tilby forskere som allerede er i midlertidi­ge stillinger fast ansettelse.

Dette må imidlertid skje innenfor regelverke­t om offentlig tilsetning, som krever at alle faste stillinger skal lyses ut. Det gjør at arbeidet med å tilby midlertidi­g ansatte forskere fast tilsetning tar noe mer tid enn ønskelig.

FOLKMAN GJØR RETT I å kritisere oss for høy midlertidi­ghet, men tar feil når han hevder at midlertidi­gheten skyldes universite­tets satsing på store prosjekter slik som Media City Bergen. Vår deltakelse i denne kunnskapsk­lyngen har ikke ført til økt midlertidi­ghet. Men vi forventer at den skal gi oss økte forsknings­midler til utdannings­stillinger på doktorgrad­sog postdoktor­nivå. Dersom det knyttes forskersti­llinger til slike prosjekter, vil disse tilsettes fast.

Fremfor alt har klyngen bidratt til attraktive, relevante og akademisk solide medieutdan­ninger. Og ja, utdannings­kvalitet har, og vil fortsette å ha, høy prioritet hos dagens rektorat. Ettertrakt­ede utdanninge­r av høy kvalitet svekker ikke grunnlaget for faste ansettelse­r, det er med på å styrke det.

VI ØNSKER AT UIB skal vaere en attraktiv og god arbeidspla­ss, der våre forskere kan få utvikle sitt talent under forutsigba­re rammer og trygghet for karrieren. Derfor er jeg enige med Folkman i at hastighete­n i omstilling­sarbeidet må opp. Her er tålmodighe­t ikke en dyd!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway