Bergens Tidende

Dette er den mest populaere barnehagen blant foreldrene

- HILDE HEIAN hilde.heian@bt.no foto FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

– Åh, så kjekt, sier daglig leder Elin Vik når hun får høre at Kidsa Ladegården er den barnehagen som flest foreldre har på førsteplas­s.

Utenfor bygningen fra 1886 står de største barna iført regntøy og er klare for å gå på tur. De tar hverandre i hendene og synger en sang før de rusler av gårde.

Med 46 søkere til hovedoppta­ket er Kidsa Ladegården den mest populaere av barnehagen­e i Bergen.

På annenplass kommer Espira Ulsetskoge­n barnehage med 44 søknader, mens Gyldenpris barnehage har 40 søkere.

Urban friluftsba­rnehage

Elin Vik mener det er flere årsaker til at Kidsa Ladegården troner på topp blant byens barnehager.

– Personalet gjør en bra jobb og beliggenhe­ten har selvfølgel­ig mye å si. Vi er en urban friluftsba­rnehage og bruker to varmestuer nedenfor Fjellveien. Dermed blir vi synlige for alle i naermiljøe­t, sier den daglige lederen.

At barnehagen ligger midt i sentrum mener hun er en stor fordel, selv om det er de som synes synd i dem fordi de er omgitt av asfalt.

– Er det en konsert eller noe spennende i sentrum så er vi der, og vi er ikke avhengige av buss. Og opp i Fjellveien kommer vi på et hink og et hopp. Vi har naerhet til sjø, byen, parkene, skog og fjell, utdyper Vik.

Fokus på lek

Men langt fra alle som har søkt om plass i Kidsa Ladegården vil få oppfylt førstevalg­et sitt. I år har barnehagen 13 ledige plasser når de eldste barna begynner på skolen til høsten.

– Vi har bygget om rommene inne, slik at de skal vaere bedre å leke i. Nå er vi i gang med å få lekeplasse­n ute mer spennende, forteller Vik.

Alle barna som er over tre år er ute på tur hver dag. Dermed blir det rolige dager for de aller minste når de er på lekeplasse­n eller på tur i naermiljøe­t.

– Hva betyr det for dere å vaere den mest populaere barnehagen?

– Det er gøy for personalet og for ungene å bli sett. Men vanligvis ligger vi ganske høyt på denne listen, sier Elin Vik.

Faerre søkere

I år er det 2915 som har søkt i Bergen kommune, det er 173 faerre enn i fjor.

I aldersgrup­pen under tre år er det 2625 søkere, mens det er 290 barn over tre år som det er søkt om barnehagep­lass til.

Fra august er det 3103 ledige plasser basert på antall seksåringe­r som går i barnehage og som da skal begynne på skolen.

I mars ble de første tilbudsbre­vene om barnehagep­lass sendt ut, men hovedoppta­ket pågår helt frem til 20. juni.

Nye barnehager

– Vi begynner med de tre første ønskene til de foresatte, og hvis det ikke går, prøver vi å finne andre barnehager i bydelen. Deretter ser vi etter ledige barnehagep­lasser i området der foreldrene jobber, forklarer kommunikas­jonsrådgiv­er Toril Berle Schalck i Bergen kommune.

31. august åpner Leaparken i Årstad bydel med 76 nye plasser. Vadmyra utvider også fra august og har 33 plasser. I januar utvidet Minde barnehage, som tilbyr 60 plasser.

 ??  ?? GODT HUMØR: Fra v. Stian Lirhus-Johnsen, Trym Teglgaard-Madsen, Phillip Knudsen, Sondre Torvanger og Vetle Lundberg er klare for den daglige turen med friluftsgr­uppen.
GODT HUMØR: Fra v. Stian Lirhus-Johnsen, Trym Teglgaard-Madsen, Phillip Knudsen, Sondre Torvanger og Vetle Lundberg er klare for den daglige turen med friluftsgr­uppen.
 ??  ?? SAMLING: Fra v. Christian André Dahle, Nora Micklem, daglig leder Elin Vik, Ragnvald Eide og Otto Mehlum i forgrunnen synger en sang før barna går på tur.
SAMLING: Fra v. Christian André Dahle, Nora Micklem, daglig leder Elin Vik, Ragnvald Eide og Otto Mehlum i forgrunnen synger en sang før barna går på tur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway