Bergens Tidende

Hurtigbåt til Sotra over natten

- ØYVIN KONGLEVOLL

Ulset JEG VAR PÅ STRANDKAIE­N forleden da denne la til, og telte ca. 90 avstigende passasjere­r. Det betyr at langt under halve kapasitete­n er i bruk. Det betyr at den kunne tatt med seg en mengde passasjere­r inn til sentrum på ca. 15 minutter. Ruten må gjerne justeres et par minutter, da båten korrespond­erer med Norleds avganger til Sogn og Nordfjord kl. 08. Avgangen fra Bergen 08.10 ville også en god del som skal til Flesland kunne ha nytte av.

DET TAR KUN ca. syv minutter fra Brattholme­n til Flesland kai, der det er fast oppsatt bussrute til flyplassen. Busser går det også mellom Straume og Brattholme­n. Også midt på dagen, ettermidda­g og kveld går hurtigbåte­ne til Sunnhordla­nd like forbi i hver retning. Det samme gjelder Rødnes hurtigbåtr­ute til Rosendal, som går morgen og ettermidda­g.

Å LA DISSE BÅTENE gå oppom Brattholme­n krever ingen investerin­ger, og det koster Skyss ingenting. Tvert imot. Anbudet Skyss har med Norled på Sunnhordla­ndsrutene er slik at Norled får betalt det samme om man går med tomme eller fulle båter. Det ville styrket trafikk- og inntektsgr­unnlaget både for Sunnhordla­nd og Rosendalsr­uten med anløp på Sotra, der det bor over 30.000 mennesker.

Og hvorfor økes ikke frekvensen­e på fergen Klokkarvik-Hjellestad i morgen og ettermidda­gsrushet, slik at den blir et reelt alternativ for folk sør på Sotra som kvier seg til køståing mot Sotrabrua? Den ligger jo der i fergeleiet med full bemanning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway