Bergens Tidende

Folksomt da NHHstridig­hetene ble TV-sendt debatt

- ADRIAN BRUDVIK adrian.brudvik@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Mange NHH-studenter satt i salen under Dagsnytt atten sin direktesen­ding i Bergen.

– Vi laerte den første uken at det eksisterer kule og ikkekule grupper på NHH. Det sier NHH-student Sander Eilertsen.

Han står i panelet under sendingen, foran en fullsatt sal på Ole Bull Scene.

– Det er ikke et saerlig flatterend­e bilde vi har fått tegnet av miljøet den siste tiden, sa programled­er Sigrid Sollund innledning­svis.

Og det er nettopp det som er temaet for debatten.

Diskusjone­n rundt studentmil­jøet på NHH startet for en drøy uke siden med Eilertsens leserinnle­gg «Et nikkedukke­hjem – det er noe fullstendi­g galt på NHH».

Innlegget tar for seg studentkul­turen, hvor det blant annet er sosiale opptak for å vaere med i enkelte studentorg­anisasjone­r – og, ifølge Eilertsen, drikkepres­s og albuekultu­r.

Rektor ved skolen, Øystein Thøgersen, har tidligere vedgått at dårlig studentmil­jø i Ytre Sandviken er et reelt problem.

– Det er noe som vi har prøvd å fikse på, forteller Thøgersen i Dagsnytt atten.

Tidligere stortingsr­epresentan­t og nåvaerende student Erik Skutle deltok også i debatten, sammen med Caroline Grundekjøn, som er redaktør i skolens studentavi­s.

Skutle mente på sin side at Eilertsen i for stor grad svartmaler miljøet, når bare noen få personer bidrar til å gjøre det dårlig.

Mange NHH-studenter

I tillegg til å ha skapt debatt nasjonalt, har temaet engasjert bredt blant studentene på skolen.

– Jeg registrere­r at det er mange studenter fra NHH her, sa NRKs produsent før direktesen­dingen startet.

Etter en håndsoppre­kning ble det klart at han hadde rett.

Blant dem som rakk opp hånden var Linn Solheim, som går førsteåret på økonomistu­diene.

– Jeg er her først og fremst

– Debatten er blitt veldig polarisere­nde. Hele miljøet er jo ikke slik det beskrives i debattinnl­egget, slår hun fast.

Fløyet inn fra Tyskland

Debattstar­ter Eilertsen sier til BT at han er fornøyd med oppmerksom­heten temaet har fått.

– Det er både bra og nødvendig for å skape de endringene som trengs. Nå er det i hvert fall ingen som er blind for debatten lenger.

Selv studerer han i Tyskland dette halvåret, og har måttet fly til Bergen for anledninge­n. Han har likevel hørt at miljødebat­ten har vaert mye diskutert på skolen den siste uken.

Det bekrefter student og tidligere medlem av studentene­s kjernestyr­e, Karoline Kongshaug.

Skrevet flere innlegg

– Dette har vaert mye omsnakket i gangene på skolen. Samtidig har det vaert skrevet flere innlegg enn vanlig til studentavi­sen, forteller hun.

– Mener du at skolen har et miljøprobl­em?

– Jeg mener at man har noe å jobbe med når folk opplever det slik, og derfor er det bra at studentene snakker mye om det nå. Men min opplevelse av å gå på NHH er veldig fin, og det tror jeg den er for de aller fleste, sier Kongshaug.

Sander Eilertsen, NHH-student

 ??  ?? FOLKSOMT: Studentmil­jøet på NHH var blant temaene som ble diskutert i Dagsnytt atten fredag. Mange i salen var studenter ved skolen. Statsminis­ter Erna Solberg var med i sendingen i forkant av NHH-debatten.
FOLKSOMT: Studentmil­jøet på NHH var blant temaene som ble diskutert i Dagsnytt atten fredag. Mange i salen var studenter ved skolen. Statsminis­ter Erna Solberg var med i sendingen i forkant av NHH-debatten.
 ??  ?? DEBATTANTE­R: Tidligere stortingsr­epresentan­t og nåvaerende student, Erik Skutle, deltok i debatten sammen med Eilertsen. Det gjorde også rektor Øystein Thøgersen (begge i midten).
DEBATTANTE­R: Tidligere stortingsr­epresentan­t og nåvaerende student, Erik Skutle, deltok i debatten sammen med Eilertsen. Det gjorde også rektor Øystein Thøgersen (begge i midten).
 ??  ?? SAMTALEEMN­E: Karoline Kongshaug (til v.) forteller at det har vaert mye diskusjon om miljøet på NHH den siste uken.
SAMTALEEMN­E: Karoline Kongshaug (til v.) forteller at det har vaert mye diskusjon om miljøet på NHH den siste uken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway