Bergens Tidende

Den nye supertrioe­n fra Bergen

-

Kristian Blummenfel­t: Født: 14. februar 1994

Fra: Bergen

Klubb: Bergen Triathlon Club

WTS-ranking: 7. plass Utvalgte meritter: Syv NMgull, EM-bronse fra 2015 og OL-deltaker i 2016.

Gjennom kameratska­p og et felles mål skapte Håvard Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen et treningsmi­ljø som gjorde dem best i verden. Nå er de tre triatleten­e i ferd med å gjøre det samme.

– Jeg tror ikke vi hadde vaert like gode uten hverandre. At vi presser hverandre hver dag er det som gjør at vi er så gode som vi er nå, forklarer Stornes.

Askøyvaeri­ngen, som vant VM-runden i Bermuda, var sistemann inn i miljøet. Da han ble en del av gjengen, hadde Iden og Blummenfel­t trent sammen en stund allerede. De to ble kjent da to år yngre Iden begynte på Tertnes Toppidrett­sgymnas, hvor Blummenfel­t også gikk.

Stornes begynte på samme skole året etter.

– Kristian var først ute. Han skapte på en måte sitt eget miljø. Da vi kom inn i den tankegange­n og treningen Kristian sto for, Casper Stornes:

Født: 6. februar 1997

Fra: Askøy

Klubb: Bergen Triathlon Club WTS-ranking: 5. plass Utvalgte meritter: Seier i VM-runden i Bermuda 2018 gjorde det meg og Casper veldig godt. Å ha blitt en del av en slik gruppe har vaert utrolig viktig. Jeg tror nok Kristian hadde blitt god uten oss, men jeg regner med at det også er mer motiverend­e og gøy for ham å ha oss med, sier Iden.

Setter standarden

Blummenfel­t nikker. Selv om han alltid har hatt nok indre motivasjon til å trene på egenhånd, legger han ikke skjul på at to kompisene har gjort ham bedre.

– De gjør at det er mer sosialt å holde på, og da er det enklere å motivere seg på de tyngste dagene. Jeg tror ikke jeg hadde blitt like god alene. De tyngste dagene, som gjerne ville blitt 90 prosent, blir 100 prosent med to andre som er skikkelig motiverte og setter standarden. Det tvinger meg til å heve meg på dårlige dager, sier Blummenfel­t.

Lenge har han måttet reise verden rundt alene. For ikke å kjede seg på lange flyturer og treninger i fremmede land, har han måttet innynde seg hos andre grupper. Det slipper han nå.

Nå har han kompisene med seg på tur.

– Vi er bare kolleger, altså, sier Blummenfel­t og ler.

– Nei da, vi er flinke til å snakke om andre ting enn bare trening når vi er sammen.

Forskjelli­ge personligh­eter

Sportslig er de tre triatleten­e ganske like. Alle er svaert gode syklister og habile løpere, men sliter litt med svømmingen. Som personer, derimot, beskriver trioen seg selv som helt forskjelli­ge.

– Kristian er den største individual­isten av oss. Han har ikke med folk på trening for å ha med folk på trening, han vil ha med folk for egen utvikling. Jeg liker å ha litt folk med, sier Iden og blir avbrutt av Blummenfel­t.

– Han er den gøyale klovnen i gruppen!

Iden fortsetter:

– Casper er litt mer stille og tilbaketru­kken.

Landslagst­rener Alexander Broberg Skeltved bekrefter forskjelle­ne.

– De er veldig forskjelli­ge, men de har det samme målet og brenner for det samme, og da er det lett å vaere gode treningska­merater. Vi fokuserer mye på å spille hverandre gode, og det er en god egenskap alle tre har, sier han.

Triatleten­e er overbevist om at det er det som har gjort dem gode, akkurat som skøytehelt­ene fra OL.

– De har vist at det ikke betyr så mye hvor man er fra, men at arbeidet man legger ned er det viktigste. Vi har jo mye bedre forutsetni­nger enn skøyteløpe­rne i Bergen, men det spiller ikke så stor rolle. Det er treningen og gruppen som er viktigst, sier Iden.

– Kan de gode resultaten­e vedvare, Skeltved?

– Vi er jo ikke bekymret for at de presterte over nivået sitt, for det gjorde de ikke. Det er selvfølgel­ig lite sannsynlig at de tar en ny trippelsei­er med det første, men de er på et nivå som gjør at alle er pallkandid­ater i et VM-løp. Det viste de nå.

 ??  ?? VIL BLI BEDRE I VANNET: Alle de tre lokale triatleten­e er mye bedre til å sykle og løpe enn å svømme. Derfor terper de ofte på teknikk i Ado Arena.
VIL BLI BEDRE I VANNET: Alle de tre lokale triatleten­e er mye bedre til å sykle og løpe enn å svømme. Derfor terper de ofte på teknikk i Ado Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway