Bergens Tidende

Har roen før kampen som blir tv-historie

- NTB sport@bt.no MADS BØYUM

«Alle» forventer seier nummer 33, når Cecilia Braekhus går i ringen natt til søndag.

son i Los Angeles natt til søndag norsk tid.

Kampen blir den siste før hovedkampe­n mellom Gennady Golovkin og Vanes Martirosya. Den norske boksedronn­ingen har fått mye oppmerksom­het i USA ettersom kampen mot Reis blir den første kvinnelige kampen som vises på HBOs hovedkanal.

Det virker imidlertid ikke å prege 36-åringen.

–Jeg får masse spørsmål om jeg kjenner på presset, men det er lenge siden jeg har vaert så rolig. Jeg tror det skyldes menneskene rundt meg, sier hun til NTB.

Til BT påpeker Thomas Hansvoll, tidligere proffbokse­r og Viasat-ekspert, at presset på Braekhus kan sies å vaere mindre enn det ofte har vaert.

– Nå skal hun ikke gå hovedkampe­n. Da blir det litt mindre press. Cecilia kommer til å merke at Golovkin er den store stjernen. Det er uvant for henne, men denne gangen tror jeg det bare er positivt. Kanskje kan hun slippe skuldrene litt ned, sier Hansvoll.

De siste ukene har Braekhus ligget i hardtrenin­g under ledelse av nederlands­ke Lucia Rijker.

– Det er helt vanvittig hvordan alle bitene bare har falt på plass, og i overmorgen skal jeg opp og lage historie på amerikansk fjernsyn, sier hun.

Reis bokser i utgangspun­ktet i mellomvekt, men går to vektklasse­r ned for å møte Braekhus. Den amerikansk­e 31-åringen har 13 seirer og seks tap på CV-en som proffbokse­r. Reis kommer fra poengseier mot Tiffany Woodard i november i 2017, og Braekhus er forberedt på at den amerikansk­e bokseren vil kjempe med nebb og klør.

– Jeg vet at hun er en fighter. I tillegg har hun den amerikansk­e stilen hvor hun ligger veldig dypt og leter etter den ene åpningen som kan avslutte en kamp.

Thomas Hansvoll mener Reis ikke bør undervurde­res.

– Det er lett å gjøre det, men her kan man få en overraskel­se. Reis er tøff i stilen, presser alltid mye fremover og bokser teknisk bra. I sitt forrige tap, mot Christina Hammer, ble hun bortdømt, altså, mener Hansvoll.

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX ?? KLAR FOR KAMP: Cecilia Braekhus har ladet opp i USA i lang tid før Los Angeles-kampen mot Cali Reis natt til søndag.
FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX KLAR FOR KAMP: Cecilia Braekhus har ladet opp i USA i lang tid før Los Angeles-kampen mot Cali Reis natt til søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway