Bergens Tidende

Livermore ga West Bromwich håp om ny Premier League-kontrakt

-

Håpet om Premier Leaguespil­l i 2018/2019 lever fortsatt for West Bromwich. Jake Livermore ble matchvinne­r på overtid da laget hans slo Tottenham 1–0 lørdag.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi er i en vanskelig posisjon, men vi må bare fortsette å kjempe, sa Livermore etter kampslutt, ifølge BBC.

– Vi går sammen til sesongens siste kamp. Vi trenger dere da også, sa trenervika­r Darren Moore til West Brom-fansen.

Uavgjort ville sendt West Brom ned til mesterskap­sserien, men på overtid sendte Livermore hjemmefans­en til himmels. Dermed kan Darren Moores mannskap fortsatt berge plassen. West Brom har to poeng opp til Swansea på sikker plass. Moore og co. har én kamp igjen, mens Swansea har to.

Sterk rekke

Vikartrene­r Moore har ført West Brom til 1–0 mot Spurs, 1-0-seier mot Newcastle, 2–2 mot Liverpool, 1-0-seier mot Manchester United og 1–1 mot Swansea i sine fem kamper som vikartrene­r for «The Baggies».

Tottenham er tabellfire­r i serien. Laget har fem poeng ned til Chelsea på femteplass, men Spurs har spilt en kamp mer enn London-naboen. Chelsea tar imot treer Liverpool på Stamford Bridge søndag. Liverpool er ett poeng foran Tottenham når begge har to kamper igjen.

Både Tottenham og West Bromwich hadde scoringsmu­ligheter før pause lørdag. Victor Wanyama prøvde seg fra distanse etter 24 minutter, men Ben Foster i vertenes mål reddet fint.

Kane-sjanse

Goalgetter­en Harry Kane fikk en stor mulighet til å score etter en halvtime, men igjen var det burvokter Foster som trakk det lengste strået, denne gang med ansiktet.

Jay Rodriguez og Ahmed Hegazy fikk hver sin mulighet for hjemmelage­t. Rodriguez ble hindret av Toby Alderweire­ld, mens Hegazy headet utenfor fra god posisjon.

Samuel Róndon fikk en stor mulighet for West Bromwich like etter pause, men West Brom-spissen maktet ikke å stokke beina skikkelig fra kloss hold.

Sjansene fortsatte å komme. Erik Lamela kom alene mot Foster ti minutter etter hvilen, men igjen avverget sisteskans­en.

Et desperat hjemmelag ga ikke opp jakten på tre poeng. Hegazy var naer scoring, men skjøt utenfor etter en times spill. To minutter på overtid sørget Livermore for ellevill stemning på The Hawthorns. Den tidligere Tottenham-spilleren kjempet inn vinnermåle­t fra kort hold.

NTB

?? FOTO: JASON CAIRNDUFF, REUTERS ?? MÅL: Jake Livermore (delvis skjult av stolpen) får kranglet ballen over målstreken og forbi Tottenham-keeper Hugo Lloris.