Bergens Tidende

– Vi bør vinne de siste kampene

De to siste ukene er Maren Mjelde blitt slått ut av Champions League og vunnet FA-cupen. På de to neste kan hun bli engelsk seriemeste­r og sikre ny Chelsea-kontrakt.

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

– Jeg var så trøtt etter kampen at jeg la meg klokken ett. Det sier det meste, forteller Maren Mjelde.

Å løfte FA-cuptrofeet foran rundt 45.000 tilskuere på selveste Wembley, vil utvilsomt stå igjen som et av karrierens største høydepunkt­er. I finalen hadde Chelsea full kontroll på Arsenal, men personlig slet Mjelde med å holde egne følelser i sjakk.

Allerede under oppladning­en kjente hun på spenningen, og selve kampen spilte hun med en rar følelse i kroppen. Da dommeren blåste av, og bergensere­n og lagvenninn­ene kunne slippe jubelen løs, føltes det uvirkelig.

– Etter feiringen kjente jeg at jeg var helt utladet. Jeg var glad, lettet og følte alt på en gang. Det er egentlig litt sykt at cupfinalen ikke var den siste kampen i sesongen, sier Mjelde.

Jakter nytt trofé

I ettertid har hun ikke rukket å tenke så mye på finalen. Selv om det føltes slik der og da, var jo ikke kampen på Wembley

esesongens klimaks. Chelsea har mye igjen å spille for, Mjelde er nødt til å tenke fremover.

– Jeg har vaert mer trøtt enn vanlig de siste dagene, og det har ikke vaert til hjelp at det er Syden-vaer her, heller. Men heldigvis har jeg måttet tenke på nye kamper siden søndag, og til dem er det ikke akkurat vanskelig å motivere seg, sier Mjelde.

For om to uker kan hun få løfte enda et trofé. Onsdagen etter finalen slo de Birmingham i serien, og har nå fått en luke ned til Manchester City på andreplass. Med tre kamper igjen å spille, ligger Chelsea i «pole position» for å vinne Women’s Super League.

– Det blir to heftige uker nå, men vi har alt i våre egne hender. Liverpool slo City nylig, så nå er vi tre poeng foran. Men det snur fort i fotball, så jeg får håpe at alle har kommet seg over cupfinalen, sier Mjelde.

Favoritter

I de siste kampene vil bare seirer vaere godt nok. Bunnlagene Sunderland og Bristol City er de neste motstander­ne på terminlist­en, før sesongen avsluttes mot gode Liverpool.

– Vi bør vinne de siste kampene. Liverpool i siste runde er den vanskeligs­te kampen, men forhåpentl­ig har vi vunnet serien før den. Arsenal (nummer fire) og City (nummer to) møter jo hverandre, sier Mjelde.

– Hvis du må rangere, vil cupfinalen eller et eventuelt seriegull vaere størst?

– Serien er nok det største, for det er jo de kampene vi har spilt hele sesongen. Finalen oppleves nok størst den dagen det skjer, men det kan jo bli en ganske spontan følelse om serien blir avgjort i siste runde også, sier landslagsk­apteinen.

Forhandler om ny kontrakt

Hun legger ikke skjul på at en seier i Champions League ville vaert aller størst, men i møte med tyske Wolfsburg i semifinale­n ble Chelsea et nummer for små.

– Wolfsburg var klart best. Vi fikk kjenne på det høyeste nivået Europa, og der er ikke vi ennå. Kanskje i en enkeltkamp, men ikke over to kamper. Vi har fortsatt noen steg å ta. Få hadde jo trodd at vi skulle nå en semifinale, tross alt, sier Mjelde.

Neste år skal de gi det et nytt forsøk. Og året etter. Og året etter der igjen.

Chelsea har nemlig satt seg et hårete mål om bli verdens største fotballklu­bb for kvinner. Den reisen har den tidligere Arna-Bjørnar-spilleren et sterkt ønske om å vaere med på.

– Det er det jeg ønsker mest av alt, og kommunikas­jonen med klubben er god, sier 28-åringen, og legger til:

– Jeg har bare ett år igjen av kontrakten, men agenten min holder på å forhandle frem en forlengels­e nå. Så jeg blir nok med videre.

 ?? FOTO: PAUL CHILDS, REUTERS ?? GODT FORHOLD: Maren Mjelde har bare fine ting å si om trener Emma Hayes.
FOTO: PAUL CHILDS, REUTERS GODT FORHOLD: Maren Mjelde har bare fine ting å si om trener Emma Hayes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway