Bergens Tidende

Nedtur for Bergens triatleter

- REIDAR LØFALDLI reidar.lofaldli@adresseavi­sen.no

Verken Kristian Blummenfel­t eller Gustav Iden nådde opp i Japan.

Etter den enorme bragden under løpet på Bermuda i april, gikk det dårligere for det norske triatlonla­ndslaget under verdensser­ierunden i Japan lørdag.

Bergensern­e Kristian Blummenfel­t og Gustav Iden måtte begge bryte i Yokohama, mens Casper Stornes fra Askøy ikke stilte til start. Blummenfel­t brøt etter et fall på sykkeldele­n, mens Iden brøt på løpedelen etter å ha fått problemer med pusten.

Blummenfel­t hadde to strake tredjeplas­ser i Yokohama å se tilbake på før lørdagens konkurrans­e, men klarte ikke følge opp de siste årenes sterke resultater.

Nattens konkurrans­e ble altså en stor norsk nedtur etter forrige runde i Bermuda. Der satte Stornes, Blummenfel­t og Iden en solid støkk i hele triatlonmi­ljøet. Stornes stakk av med seieren, mens de to bergensern­e tok plassene bak. Norge ble da første nasjon til å ta samtlige pallplasse­r i en VM-runde på herresiden.

Verdensser­ien er det øverste nivået i triatlon, og nivået er enda høyere enn i en ordinaer verdenscup­runde.

Mario Mola var bestemann i Japan og vant i Yokohama for tredje år på rad. Spanjolen vant foran Jacob Birtwhistl­e fra Australia og sin landsmann Fernando Alarza, skriver World Triathlon Series på sin hjemmeside.

Norges eneste deltaker i kvinneklas­sen i Yokohama, Lotte Miller, gjennomfør­te sin konkurrans­e på under to timer. Det er en meget sterk tid, selv om det bare holdt til en 26. plass i den raske løypen. Som på Bermuda var det Flora Duffy fra nettopp Bermuda som vant kvinneklas­sen. Amerikansk­e Katie Zaferes ble nummer to og britiske Non Stanford nummer tre.

Konkurrans­en i Yokohama var over den olympiske distansen og besto av 1500 meter svømming,

40 kilometer sykling og 10 kilometer løping. Det var triatlonku­rranse nummer tre i årets VM-serie.

Kvalifiser­ingen for Tokyo-lekene startet med løpet i Yokohama nå i helgen, og strekker seg til mai

2020.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway