Bergens Tidende

Arbeidstil­synet varslet om politi-rovdrift

Politidire­ktoratet må svare for arbeidsbel­astningen under mesterskap­et.

-

eLange vakter, massiv bruk av overtid og vanskelige arbeidsfor­hold. Det er hva Politiets Fellesforb­und mener politifolk måtte tåle under sykkel-VM i fjor høst.

– Vi mener arbeidsgiv­er brøt loven bevisst i forbindels­e med sykkel-VM. Og det har vi dokumenter­t, sier Kjetil Rekdal, leder i Politiets Fellesforb­und i Vest politidist­rikt.

I forkant av sykkel-VM var det mye bråk rundt politibema­nningen. Politiets fellesforb­und hevder de advarte Politidire­ktoratet flere ganger om at det var fare for brudd på arbeidstid­sbestemmel­sene i arbeidsmil­jøloven.

10.000 overtidsti­mer

– Det ville vaert fullt mulig å unngå dette ved hjelp av god planleggin­g, for eksempel ved å sette av nok ressurser til arrangemen­tet. Men arbeidsgiv­ers tilbakemel­ding var at dette ville gå fint, sier Rekdal.

Åtte måneder etter sykkelVM er saken til behandling hos Arbeidstil­synet. Her havnet den etter at tilsynet mottok flere bekymrings­meldinger etter arrangemen­tet.

I begynnelse­n av 2018 ba tilsynet Politidire­ktoratet om å gjøre rede for arbeidsfor­holdene under sykkel-VM.

Omfanget av overtidsbr­uk var en av tingene tilsynet krevde svar på.

Svaret fra Politidire­ktoratet var at: Det ble benyttet i overkant av 10.000 overtidsti­mer, fordelt på om lag 3200 vaktsett i politiet i forbindels­e med VM.

59 ansatte hadde mer enn 40

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway