Bergens Tidende

Feiret russetiden­s siste helg

I helgen festet naermere 2000 russ på Travparken på Haukås.

- MALENE INDREBØ-LANGLO malene.indrebo-langlo@bt.no foto FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

Et lite hav av rød- og blåkledde 18- og 19-åringer hopper i takt med den voldsomme bassen.

Lysshowet fra scenen sveiper over treklyngen­e rundt det inngjerded­e området, mens flammekast­ere flerrer opp natten idet konfetti sprutes ut over russen.

Fredag åpnet Landstreff­et i Bergen (LB) dørene for i underkant 2000 russ.

Etter forrige helgs Landstreff i Kongeparke­n i Stavanger, der 14.000 russ var samlet, er det ikke tvil om at russetreff­et i Bergen er landstreff­enes lillebror. Det gjenspeile­t også et noe labert oppmøte.

– Er dere klare?! roper en DJ fra scenen.

Russekort er tråkket hardt ned i grusen. En jentegjeng står fordypet i hver sin mobiltelef­on rundt en ladestasjo­n, mens en gruppe gutter i matchende jakker og pannebånd knuffer vennskapel­ig i køen til ølboden.

Passet på

Det er ikke bare, bare å ha ansvaret for sikkerhete­n til 2000 russ, og politiet tok alle forholdsre­gler.

– Vi er spesielt oppmerksom­me på området rundt selve festivalen. Det er et stykke til bussholdep­lassen og det er mye mørk skog i området, sier politiover­betjent Endre Gorm Laukeland.

Politiet stilte med 24 politistud­enter og åtte polititjen­esteperson­er. I tillegg ble russen passet på av MCravner, Natteravne­ne og arrangøren­es vektersels­kap.

– Vakter patruljere­r utsiden av området og viser bort alle uvedkommen­de. Overberuse­de russ blir heller ikke kastet ut dersom de er for beruset til å ta hånd om seg selv. De som er uheldige må enten hentes av foreldre, eller bli edru under observasjo­n i Røde Kors-teltet, sier Laukeland.

Syv år på rad

– Ungdommene oppfører seg stort sett veldig bra. Likevel er det viktig for oss å vite at de ikke tar med seg noe inn – som narkotika eller alkohol, sier Laukeland.

– Nå har vi vaert med på dette arrangemen­tet i syv år, og det har alltid gått bra. Det tror vi det kommer til å gjøre i år også, sier han.

 ??  ?? Elise Løken i vektersels­kapet PSS sjekket alle deltakerne på årets LB. SLITEN: – Jeg slapper bare litt av, sier Knut Sørskår (19) fra Haugesund.
Elise Løken i vektersels­kapet PSS sjekket alle deltakerne på årets LB. SLITEN: – Jeg slapper bare litt av, sier Knut Sørskår (19) fra Haugesund.
 ??  ?? «SJEKK ALLE»:
«SJEKK ALLE»:
 ??  ?? ONKEL POLITI: Politiover­betjent Eirik Gjerd og Endre Gorm Laukeland fikk mer enn nok oppmerksom­het under fredagens russetreff.
ONKEL POLITI: Politiover­betjent Eirik Gjerd og Endre Gorm Laukeland fikk mer enn nok oppmerksom­het under fredagens russetreff.
 ??  ?? KONSERT: «Om snuten spør, si ingenting, ingenting, ingenting, ingenting.»
KONSERT: «Om snuten spør, si ingenting, ingenting, ingenting, ingenting.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway