Bergens Tidende

Reddet dagen

-

stund, men er altså blitt holdt utenfor laget – og i flere tilfeller troppen – av yngre og formsterke vinger.

Til han fikk muligheten som back i halvannen omgang.

Braaten var glimrende.

Det forteller mye om idrettsutø­veren Daniel Braaten og hvor mye fotball som sitter i hans nervetråde­r.

Han har tonn med rutine. Han er dessuten fortsatt blant seriens raskeste og desidert sterkeste spillere. Kamptrenin­g er det så som så med, men Braaten løste jobben perfekt mot Start. Defensivt brukte han fart og stridsvogn­kropp til å feie bort alle utfordring­er, offensivt spilte han ekstraving og tilførte enda en dimensjon til Branns fra før råsterke høyreside.

SVARET FRA BRAATEN VAR selvsagt nøyaktig hva Lars Arne Nilsen behøvde etter at Taijo Teniste landet på hodet og måtte baeres av banen med nakkekrage. For på backposisj­onene har ikke Nilsen all verdens alternativ­er i og med at Vidar Ari Jónsson er utleid og Ruben Kristianse­n sliter med såre lysker.

Det aner meg at Lars Arne Nilsen godt visste at Braaten kom til å mestre backrollen. Han vet også at det kan vaere hendig å ha Peter Orry Larsen som en energisk joker i bakhånd når det kladder for Brann. Denne gang kom begge Nilsens hemmelige våpen til syne, og de var begge avgjørende for kampens utfall.

Da spiller det ikke så stor rolle at Brann egentlig leverte en seig og uinspirert kamp i Kristiansa­nd. De fortsetter å vinne på middels gode dager, og ledelsen foran 16. mai-kampen er fortsatt syv poeng.

Det aner meg at Lars Arne Nilsen godt visste at Braaten kom til å mestre backrollen. Han vet også at det kan vaere hendig å ha Peter Orry Larsen som en energisk joker i bakhånd når det kladder.

 ?? FOTO: ANDERS HOVEN, DIGITALSPO­RT ?? etter at han erstattet Taijo Teniste.
FOTO: ANDERS HOVEN, DIGITALSPO­RT etter at han erstattet Taijo Teniste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway