Bergens Tidende

– Rosenborg har kanskje noen bedre spillere. Men jeg synes vi er et bedre lag.

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no MAGNUS WIKAN

Vito Wormgoor smiler skjevt når han sier det: Om noen av spillerne er i naerheten av å ta av, tar han grep.

– Hvis en fyr i garderoben kommer litt i skyene, da «smasher» vi ham. Vi må holde oss på jorden. Hvis noen tenker at en kamp som denne (mot Start) er enkel, da går det til helsike, sier Wormgoor.

Etter helgens runde hadde Brann fortsatt syv poengs ledelse ned til Rosenborg.

– Rosenborg har kanskje noen bedre spillere. Men jeg synes vi er et bedre lag, sier Vito Wormgoor.

– Kan ikke kjøpe «team spirit»

– Du kan kjøpe spillere, men du kan ikke kjøpe et lag. Du kan ikke kjøpe «team spirit», sier trener Lars Arne Nilsen.

– Den har dere?

– Ja, svarer Brann-sjefen. Vito Wormgoor sier telefonen hans nå går varm med meldinger om tabellsitu­asjonen, fra Nederland såvel som Bergen.

– Så jeg hører snakk, men jeg

Amalie Eikeland (fra v.), Maria Brochmann, Vilde Bøe Risa og Ingrid Stenevik jubler her for scoring i en tidligere kamp. Tre av dem scoret søndag i Trondheim. vil ikke prate så mye om det. Vi ledet serien en runde i fjor også. Dette er annerledes, men vi må vaere fokuserte hver kamp, sier Wormgoor.

– Er ikke det fantastisk, da?

Kristoffer Barmen svarer slik når han spørres om luken Brann har skaffet seg på toppen av tabellen:

– Er ikke det fantastisk, da? Det er kjempebra.

– Kjenner du på noen form for press?

– Press? Neisj! Vi spiller bra fotball og gjør det vi skal, kamp for kamp.

Neste «serieleder­spørsmål» avbrytes av Barmen.

– Vi har spilt ni kamper og har 21 igjen. Vi har ikke møtt alle lagene ennå og må få komme oss halvveis før vi kan diskutere hvor vi havner på tabellen. Rosenborg og Molde er tøffe motstander­e. Taper vi et par kamper på rad, er Rosenborg plutselig foran oss, fortsetter Barmen, som måtte gi seg i annen omgang etter en vridning i kneet.

Sivert Heltne Nilsen haltet også litt etter Start-kampen, – Det har vaert en tung periode for laget i det siste, vedgår Amalie Eikeland.

Etter å ha åpnet sesongen saerdeles men er neppe i fare for å måtte stå over 16. mai. Han sier Brann ikke kan tillate seg å tenke på press.

– Jeg synes ikke vi har press på oss. Fotball skal ikke vaere farlig. Vi har heller ingen grunn til å vaere «shaky», vi ser veldig solide ut og slapp ikke til en eneste stor sjanse mot Start heller, sier Sivert Heltne Nilsen.

Lars Arne Nilsen fikk nok et bevis lørdag på at laget jobber steinhardt for seirene sine.

– Vi koser oss med dette. De andre lagene får ha presset på seg. Jeg mener vi er i utfordrerp­osisjon fremdeles og jeg føler oppløftend­e, sa det plutselig helt stopp for Arna-Bjørnar i april. Da de dro til Trondheim for å møte Trondheims-Ørn søndag, var det fire kamper siden sist de kunne juble for seier.

Etter oppgjøret mot trønderne kunne de omsider gjøre det igjen. Og det etter en skikkelig storseier. ikke guttene er stresset i det hele tatt, sier Nilsen.

– Ikke poeng å feire

Veteranen Daniel Braaten holder igjen mer enn treneren.

– Det er selvfølgel­ig bra. Men det er lenge igjen. Jeg ser ikke noe poeng i å feire noe. Vi har fått en god start og skal bygge derfra, sier Braaten, som begynner å melde seg på i diskusjone­n om spilletid etter sitt lange skadeavbre­kk. Mot Start kom han inn som back da Taijo Teniste måtte ut etter sitt stygge fall.

Fredrik Haugen kom med et av ikke altfor mange spenstige

– Det ble mye til slutt, men det var deilig at det løsnet litt, sier Eikeland.

I oppladning­en til kampen har derfor trener Morten Røssland vaert opptatt av at laget må bli tøffere i feltet. Han fikk respons.

– Det var mye mer trykk. Spillet var ikke helt topp, men vi gikk i krigen, sier Røssland. spillersit­ater etter seieren mot Start, da spørsmålet var «når skal dere slutte å vinne?»:

– Vi skal aldri slutte å vinne, slik at vi også leder ved sesongslut­t, sier Haugen.

Han fortsetter:

– Jeg må gi det kjedelige svaret, at vi ikke er i naerheten av å tenke på seriegull. Vi er jo ikke i naerheten av å vaere halvveis i sesongen engang, så det hadde blitt helt feil å tenke på det nå.

Men tusenvis av Brann-supportere og tenker tanken.

– Vi kommer til å vaere oppi der veldig lenge nå, slår Lars Arne Nilsen fast.

– Vi hadde kontroll hele kampen, noe jeg føler vi har hatt i de fleste kampene, men denne gangen fikk vi to tidlige dødballmål som gjorde at vi kunne slippe skuldrene ned, sier Eikeland.

– Forhåpentl­ig var denne seieren forløsende, sier Røssland.

Kampfakta i resultatbø­rsen.

 ?? FOTO: ANDERS HOVEN, DIGITALSPO­RT ?? KOKER: Brann-fansen satte fyr på Sør Arena i Kristiansa­nd. Etterpå ble spillerne med på flaggfest.
FOTO: ANDERS HOVEN, DIGITALSPO­RT KOKER: Brann-fansen satte fyr på Sør Arena i Kristiansa­nd. Etterpå ble spillerne med på flaggfest.
 ?? ARKIVFOTO: MARITA AAREKOL ?? VANT IGJEN:
ARKIVFOTO: MARITA AAREKOL VANT IGJEN:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway